247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube

Deel dit verhaal

"Een betere teambuilding is er niet"

Voor de derde keer stapt Roba Metals op de fiets voor Ronald McDonald Huis Utrecht. “Tijdens zo’n weekend beleef je mooie en intense momenten met je collega’s", vertelt teamcaptain Danny. "Je sleept elkaar er doorheen en vindt steun bij elkaar. Een betere teambuilding is er niet.” Roba Metals is al jaren sponsor van Huis Utrecht, nadat een collega zelf gebruik had gemaakt van het Huis. 

Roba Metals

Danny deed ruim 10 jaar geleden mee aan de Alpe d'HuZes. “Ik vond dat zo’n mooi evenement. Die saamhorigheid, wat je dan met elkaar beleeft en ziet en de gesprekken die je voert. Het feit dat je iets kunt doen voor een ander, dat geeft zoveel voldoening. Iets krijgen is heel mooi, maar iets geven is nog veel mooier”. Daarna wilde Danny vaker een sportieve bijdrage leveren aan een goed doel, maar het vaderschap zette dat idee op een laag pitje. 

Inspiratie

Totdat zijn gezin op vakantie een ander gezin ontmoette dat vanwege een ziek zoontje weleens in Huis Utrecht verbleef. Dat verhaal maakte zoveel impact, dat Danny op zoek ging naar mogelijke evenementen om geld in te zamelen voor de Ronald McDonald Huizen. Zo kwam hij terecht bij HomeSport Events. “Dit event leek mij heel mooi en ik vind het doel fantastisch. Het idee van 24 uur fietsen was ook weer iets heel nieuws.” Uiteindelijk wist hij een groep enthousiaste collega’s op de been te krijgen voor een HomeRide team. Een jaar later ontstond er ook een HomeWalk team.

Roba Metals

Teambuilding

Alle teamleden bereiden zich individueel voor, zodat ze het laatste weekend van juni samen kunnen knallen. Elk teamlid bepaalt zelf hoeveel kilometers hij of zij aflegt en hoe vaak ze trainen, waardoor je het zo zwaar kun maken als je zelf wil. Danny: “Je kunt één of meerdere etappes afleggen, afhankelijk van wat je aankunt. Dat bepaal je als team zelf. Het is voor iedereen op een andere manier in te delen. Dat maakt het heel laagdrempelig en leuk voor alle collega's om mee te doen." En stapt een collega liever niet op de fiets? Dan kan hij of zij het team ondersteunen als begeleider.

Een betere teambuilding dan een evenement als HomeSport Events is er volgens Danny niet. “Tijdens zo’n weekend heeft iedereen momenten waarop je het heel zwaar hebt. Afgelopen jaar was het heel warm. Je trekt elkaar er dan echt doorheen en vindt steun bij elkaar. Voor zover je een masker op hebt, gaat die op zo’n moment echt wel af. Die 24 uur zijn zo intens met elkaar.”

De kracht van herhaling

De fietsers hebben de afgelopen jaren al mooie bedragen opgehaald met hun deelname: €16.698 in 2022 en €13.925 in 2023. Danny: “Mijn belangrijkste tip voor andere teams is het belang van herhaling. Deel je verhaal en vorderingen op social media, bijvoorbeeld een wekelijkse update. Donateurs vinden het leuk om te volgen en willen weten wat er tijdens het weekend zelf gebeurt. Daarnaast is één op één contact heel belangrijk. Je moet jezelf vooral voorhouden dat je het niet voor jezelf vraagt, maar voor een goed doel. Bijna iedereen kent helaas wel iemand die in een bepaalde situatie gebruik heeft gemaakt van de Ronald McDonald Huizen. En iedereen vindt een ziek kind natuurlijk het ergste wat er is.”

Danny kijk uit naar de volgende editie. Het is een mooi evenement. Iedereen is daar voor hetzelfde doel en je maakt er gezamenlijk iets moois van. Die saamhorigheid blijft mooi. Het mooie vind ik ook dat je tussen de etappes door, op rustmomenten, met mensen in contact komt. Je hoort verhalen en iedereen heeft zijn eigen reden om mee te doen. Je bent er ook midden in de nacht en dan komen toch de leukste gesprekken met collega’s op. De momenten die je dan met elkaar beleeft maken het zo leuk.”

Net als Danny meedoen aan HomeSport Events?

Meld jouw team gelijk aan!

Wil je eerst meer informatie of heb je vragen? Meld je dan aan voor het digitale ‘Ontmoet HomeSport Events’ op donderdag 29 februari 2024 en kom alles te weten over het evenement.
Meld je aan