247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
HomeSport Events

Voor bedrijven

Zakelijk meedoen met HomeSport Events

Samen met je collega’s de sportieve uitdaging van HomeSport Events aangaan? Of liever als vrijwilligers helpen op de route, of als sponsor bijdragen? Ook met je organisatie kun je het verschil maken voor ouders met een ziek kind in het weekend van HomeSport Events. 

Download sponsorbrochure (pdf)

HomeSport Events

Teambuilding gegarandeerd

Ga samen met collega’s als team van start tijdens HomeSport Events. Dat is een uniek teamuitje met verdieping! 24 uur bikkelen, lachen, elkaar motiveren en erdoorheen slepen. Sportieve ervaring is niet nodig: de wandelroute, fietsroute en hardlooproute zijn geschikt voor beginners én ervaren sporters.  

Meedoen met HomeSport Events is écht een bijzondere ervaring. Het maakt de band tussen collega’s sterker. Jullie leren elkaar op een andere manier kennen. Dat heeft een positieve impact op de werkvloer. Zo is HomeSport Events voor jullie meer werkplezier én sociale impact ineen. Want meedoen betekent families met een ziek kind bij elkaar brengen. 

Naast meer werkplezier is de sportieve uitdaging ook heel waardevol. Samen trainen voor een impactvolle sportieve prestatie, betekent een boost voor de fysieke en mentale vitaliteit van collega’s.  

Tip: als bedrijfsteam kun je het inschrijfgeld per (team)factuur voldoen. 

HomeSport Events Profile sponsor fietsservice checkpoint

Liever niet sporten, maar wel een bijdrage leveren aan HomeSport Events? Word sponsor! Sponsoren zijn essentieel voor de organisatie van HomeSport Events. Denk aan ondersteuning bij transport, aanbieden van cateringassortiment, leveren van materiaal of het beschikbaar stellen van locaties.  

Wat kun jij doen als sponsor? 

 • Sponsoring in natura: het (deels) kosteloos aanbieden van jouw diensten en/of producten ten behoeve van de evenementenorganisatie. Denk aan (sport)voeding, (sport)drank, transport, entertainment, apparatuur of andere materialen; 

 • Adopteren van een cheer- of checkpoint op de route. Met jouw bedrijf tover je een verzorgingspost om tot sfeermaker. Samen met jouw collega’s regel je entertainment, aankleding en bemanning zodat de deelnemers warm onthaald worden. Maak er samen met de deelnemers een feest van. Zo zet je de organisatie goed op de kaart als supporter van HomeSport Events; 

 • Bied financiële ondersteuning door een HomeSport Events kostenpost te omarmen of een vast bedrag te doneren ten behoeve van de evenementenorganisatie. 

Wil jij een bijdrage leveren aan HomeSport Events als sponsor of heb je vragen? Neem dan contact op met Amber Smits via [email protected]. We bespreken graag samen met jou de mogelijkheden. 

Wat biedt HomeSport Events jouw bedrijf?

Profilering en zichtbaarheid

Voor meer dan 1.500 sporters en begeleiders is jullie merknaam herkenbaar op de route. Denk aan de mogelijkheid om iets toe te voegen aan een teampakket, een logo op het HomeSport Events shirts of het sponsorbord op de start- en finishlocatie, of zichtbaarheid op diverse online kanalen, maar ook publicaties in regionale en landelijke media.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Je levert een bijdrage aan een bijzonder fondsenwervend evenement waarmee je het mede mogelijk maakt dat families met een ziek kind altijd dicht bij elkaar kunnen zijn. Dat mogen jullie met trots uitdragen. Dat doen wij ook door jouw bedrijf te noemen en bedanken via verschillende digitale platformen.

Landelijke of regionale verbinding

De opbrengst van HomeSport Events komt ten goede aan het Ronald McDonald Kinderfonds en haar Ronald McDonald Huizen, Huiskamers of vakantiehuizen. Dit kunnen wij bewerkstelligen met een sterk netwerk. Zowel landelijk als lokaal. Aansluiten als sponsor van HomeSport Events levert jou een (nieuw) waardevol netwerk.

Inhoud

Sponsoren kan in allerlei vormen en maten. We denken graag mee over een sponsoring die bij jouw bedrijf past. Wil je een bijdrage leveren aan HomeSport Events als sponsor of wil je meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Amber Smits via [email protected].

Vrijwilligers HomeSport Events

Help mee als vrijwilliger

HomeSport Events kan alleen bestaan dankzij betrokken, enthousiaste vrijwilligers met het hart op de juiste plek. Helpende handen zijn hard nodig om dit evenement succesvol te laten verlopen. We kunnen dus niet zonder jou! Kom daarom samen met jouw collega's een paar uur helpen op een van de locaties tijdens het HomeSport Events-weekend. Benieuwd naar de locaties voor vrijwilligers van 2024? Kijk bij de route

Wat kan jij doen als vrijwilliger? 

 • Help samen met collega’s een paar uur in het weekend van 29 & 30 juni 2024, overdag of in de nacht (extra bijzonder!); 

 • Help bij het bereiden en uitdelen van avondeten, ontbijt en tussendoortjes, zodat de HomeSporters weer vol energie verder kunnen; 

 • Houd de locatie netjes en schoon of steek je handen uit de mouwen bij de op- en afbouw van de locaties; 

 • Geef HomeSporters een warm welkom, geef ze (soms letterlijk ;) ) een duwtje in de rug en beantwoord hun vragen. 

Wat krijg je ervoor terug?   

 • Unieke teambuilding: jullie betrokkenheid betekent een duwtje in de rug voor HomeSporters; 

 • Blijvende herinnering: elke vrijwilliger ontvangt een bedankje en een eigen shirt, dat je mag houden; 

 • Werkplezier: samen een bijdrage leveren aan dit bijzondere evenement. Daar praten jullie zeker weten nog lang over na! 

 • Sociale betrokkenheid: met jullie bijdrage als vrijwilliger brengen jullie families met een ziek kind dicht bij elkaar. 

Met jouw bedrijf helpen als vrijwilliger tijdens HomeSport Events of heb je vragen? Neem contact op met Lieke Kleverwal via [email protected]. We bespreken graag de mogelijkheden. 

Zij gingen je voor

HomeSport Events team Expat Mortgages finishfoto rond

"Een van de betere teambuildingsactiviteiten die we ooit hebben gedaan"

Expat Mortgages sportte met hun deelname aan HomeSport Events meer dan € 80.000 bij elkaar voor Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. “HomeSport Events doe je samen. Je leert elkaar nog beter kennen dan dat we al deden. Je hebt tijdens de 24 uur mooie gesprekken, die we anders waarschijnlijk niet hadden gehad. Uiteindelijk wierp het zelfs op de werkvloer z'n vruchten af", aldus oprichter Henk Jansen.

Lees meer

Maripaan Groep HomeRide

“HomeSport Events staat in mijn top-10 belevenissen”

Samen met meer dan dertig collega’s van Maripaan Groep is Paul van de partij tijdens HomeSport Events 2024. “We gaan wielrennen, hardlopen én wandelen. We willen zoveel mogelijk collega’s de kans bieden om aan te haken.” Het is één grote teambuildingsactiviteit volgens Paul, en dat begint lang voordat het startschot klinkt. “Je werkt er samen naartoe. We trainen samen en zetten fondsenwervende acties op. Dat versterkt de onderlinge band tussen collega’s.” 

Lees meer

Veelgestelde vragen

Over HomeSport Events
1. Wat is HomeSport Events?

Een unieke sportieve uitdaging aangaan én je samen sterk maken voor het goede doel: dat is HomeRide, HomeRun en HomeWalk, ook wel HomeSport Events. In teamverband sporten HomeSporters 24 uur lang. Met deze sponsortocht wordt geld ingezameld voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Teams zamelen geld in voor een zelfgekozen Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis. Met iedere kilometer die HomeSporters afleggen, verkleinen we de afstand tussen ouders en hun zieke kind. #keepingfamiliesclose

2. Wie kunnen er meedoen aan HomeSport Events?

Ben je een doorgewinterde sporter of moet je je eerste kilometers nog maken? Iedereen kan meedoen aan HomeSport Events. Het gaat erom dat je doorzettingsvermogen hebt én iets voor zieke kinderen en hun ouders wilt betekenen. Je sport met een zelfgekozen team in estafettevorm 24 uur. Dag en nacht, in weer en wind. Ook als je minder sportief bent, kun je meedoen aan HomeSport Events. Bijvoorbeeld als teambegeleider, materiaalhulp of vrijwilliger.

3. Uit hoeveel teamleden bestaat een team?

Een HomeSport Events team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 10 sporters, en een aantal begeleiders die niet meesporten.

Voor de veiligheid en de nodige support wordt er altijd in tweetallen gesport door wielrenners en wandelaars. Een hardloper wordt altijd begeleid door een begeleider op de fiets.

4. Wat zijn de rollen binnen een team?

Een HomeSport Events team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 10 sporters en een aantal begeleiders die niet meesporten. Elk team heeft een teamcaptain. Daarnaast kan een team ook aangevuld worden met een PR- en socialmediamanager, logistiek manager, fondsenwerver en/of een verzorger. Lees hier alles over de rollen binnen elk team.  

5. Wat kan ik verwachten aan ondersteuning vanuit de organisatie?

De organisatie zorgt voor praktische tips & tricks en handvatten, zodat jij je met je team maximaal kunt voorbereiden op het HomeSport Events weekend en voor die tijd het streefbedrag van € 7.000 kunt behalen. Denk hierbij aan downloadbestanden die beschikbaar komen zodra je als deelnemer bent ingeschreven. Bijvoorbeeld trainingsschema's, persbericht om lokale media te benaderen en logistieke en fondsenwervende tips.

HomeSport Events organiseert informatiebijeenkomsten en een Pre-Event om jullie optimaal voor te bereiden. Tot slot maak je op homesportevents.nl een teampagina en persoonlijke pagina aan, die je helpen bij acties en fondsenwerving.

6. Mag ik ook meedoen voor een specifiek Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis?

Jazeker. Als je loopt voor een specifiek Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis komen jullie sponsorgelden volledig ten goede aan het door jouw gekozen Huis, Huiskamer of vakantiehuis.

7. Mag ik de volledige tocht sporten?

Als een deelnemer de volledige 500, 240 of 120 km wil afleggen, mag dat. We promoten dit echter niet. Zoveel kilometer sporten in 24 uur is een unieke prestatie die voor weinig mensen weggelegd zal zijn.

8. Wat zijn de kosten om deel te nemen aan HomeSport Events?

Per sporter bedragen de inschrijfkosten € 75. De inschrijfkosten bedragen € 75 per sporter en € 40* per begeleider. Hiermee worden organisatorische kosten zoals eten en drinken onderweg, de track&trace-apparaten en faciliteiten bekostigd. Zowel sporters als begeleiders wordt gevraagd zich via de website bij zijn/haar team in te schrijven. 

*Per 1-9-2023 is het inschrijfgeld voor begeleiders verhoogd naar € 40. Net als de sporters ontvangen zij in 2024 ook een shirt vanuit de organisatie.

Daarnaast dien je als team minimaal € 7.000 aan sponsorgeld op te halen, bestemd voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Tip: kijk ook eens bij de vragen/antwoorden onder het kopje 'fondsenwerving'.

9. Tot wanneer kan een team zich inschrijven?

Inschrijven voor HomeSport Events is mogelijk tot 1 mei 2024. Let op: zorg dat alle teamleden voor deze datum zijn aangemeld.

Help als vrijwilliger

Het verschil maken tijdens HomeSport Events? Help als vrijwilliger op een van de checkpoints!