%

Help als vrijwilliger

tijdens HomeSport Events

HomeSport Events vrijwilligers

Help als vrijwilliger

tijdens HomeSport Events

Wil je je op een andere manier inzetten tijdens HomeSport Events? Kom dan een handje helpen! HomeSport Events zou niet kunnen bestaan zonder de inzet van betrokken, enthousiaste vrijwilligers met het hart op de juiste plek. Helpende handen zijn hard nodig om dit evenement succesvol te laten verlopen. Kortom: we kunnen niet zonder jou. Help je mee?

Meld je aan

Vrijwilligers HomeSport Events

HomeSport Events vindt plaats op 24 en 25 juni 2023. HomeSporters gaan honderden kilometers fietsen, hardlopen of wandelen voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen.

Op de routes zijn we opzoek naar sterke sjouwers die helpen met de op- en afbouw, registratiekanjers, route uitpijlers, cateringhelden, vriendelijke gastvrouwen en -heren, fotografen, masseurs en gezellige sfeermakers. Voor, tijdens en na HomeSport Events.

Wat vragen we van jou als vrijwilliger?

Als helpende hand tijdens HomeSport Events kun je het vervolgende verwachten:

  • Kom een paar uur helpen in het weekend van 24 & 25 juni 2023. Aanmelden voor een locatie en dag/tijdstip kan via het aanmeldformulier (binnenkort beschikbaar):
  • Help overdag of in de nacht (extra bijzonder!);
  • Taken kunnen bestaan uit: bereiden en uitdelen van avondeten, ontbijt en tussendoortjes, schoon en netjes houden van de locatie, helpen bij het op- en afbouwen en met de aankleding, gastvrouw of -heer voor het verwelkomen van HomeSporters, begeleiding bij de fietsenstalling (HomeRide/HomeRun), gezellige sfeermaker voor het bouwen van een feestje of leg het weekend vast als fotograaf.
Vrijwilligers HomeSport Events Nijmegen 2019

Wat krijg je ervoor terug?

  • Je levert een bijdrage aan een bijzonder, sportief evenement, waarmee geld op wordt gehaald voor families met een ziek kind in de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers of vakantiehuizen;
  • Elke vrijwilliger ontvangt een bedankje en een speciaal shirt waarmee je tijdens jouw shift goed herkenbaar bent, en die je na afloop mag houden;
  • Op de locaties is voldoende eten en drinken beschikbaar, daar hoef je dus niet zelf voor te zorgen;
  • Op woensdag 7 juni 2023 organiseren we een online informatiebijeenkomst van 19.30-20.30 voor alle vrijwilligers om het weekend te bespreken. Ook ontvang je voorafgaand aan HomeSport Events een uitgebreide briefing;
  • Dankbaarheid van honderden HomeSporters: je geeft ze (letterlijk) een duwtje in de rug, zodat ze weer vol goede moed verder kunnen met hun tocht;
  • Maak het HomeSport Events weekend samen met ons tot een groot succes;
  • Leuk om te doen met familie of vrienden, of als teambuildingsactiviteit met jouw collega's.

Meld je aan

HSE vrijwilliger Bianca afbeelding rond

"Het is zó leuk om te doen"

“De sfeer, de mensen. Ik vind het gewoon ontzettend leuk om te doen", vertelt Bianca. Vier keer hielp ze als vrijwilliger tijdens HomeSport Events.  “Je ziet personen helemaal kapotgaan, en gewoon weer op de fiets stappen voor de laatste kilometers. Het is bijzonder om dan een handje te kunnen helpen, ook al is het maar door iets te eten of drinken aan te bieden of ze aan te moedigen. Je taken als vrijwilliger variëren van helpen bij het aankleden van de locatie tot het helpen bij de catering. Daarin word je ook vrijgelaten, en alles gaat in overleg. Dat is erg fijn”
Lees verder

Locaties & tijden

Langs de route bevinden zich verschillende checkpoints. Hier kunnen deelnemers even uitrusten & wat eten en drinken om fris aan de volgende etappe te beginnen. De checkpoints worden gerund door vrijwilligers. Hier hebben wij jouw hulp dus hard nodig. 

Bekijk de route en locaties

Aanmelden als vrijwilliger

Wil je op 24 en/of 25 juni een handje komen helpen tijdens HomeSport Events? Geef je via onderstaand formulier op als vrijwilliger door je in te schrijven voor een locatie en tijdstip.

Meld je aan

Mijn gegevens

Geslacht
Wij proberen zoveel mogelijk rekening te houden met dieetwensen. Het is echter niet altijd mogelijk om voor alle specifieke wensen een geschikt aanbod te verzorgen. Wij zullen hier tiijdig met jullie over communiceren.
 

Beschikbaarheid

Geef hieronder je beschikbaarheid op. Klik op een locatie om de beschikbare tijden te zien. Je kunt je inschrijven voor meerdere locaties/tijdstippen. Schrijf je je in voor meerdere shifts en locaties? Dan word je door de organisatie ingedeeld. LET OP: tijden zijn indicatief. We houden je als vrijwilliger op de hoogte van het actuele tijdschema. Tijden kunnen daardoor iets afwijken.

Locaties en tijdstippen

Zwolle | PEC Stadion

Zwolle | Rodetorenplein

Enschede

Arnhem

Tilburg

Rotterdam

Utrecht

Wierden

Deventer

Teuge

Raalte

Lemelerveld

Omgeving Holten

Overig

Heb je fysieke beperkingen waardoor je bepaalde werkzaamheden niet kan uitvoeren?
We vragen hiernaar, zodat we hiermee rekening kunnen houden bij de indeling van de werkzaamheden.
Ben je geïnteresseerd in een online bijeenkomst voorafgaand aan HomeSport Events?
Ben je in bezit van een EHBO diploma?
Ben je eerder vrijwilliger geweest bij HomeRide, HomeRun of HomeWalk?

Privacy

Het Ronald McDonald Kinderfonds gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. Wij gebruiken ze om je te informeren over onze activiteiten. Wil je de gegevens die wij hebben vastgelegd wijzigen of heb je vragen? Bel 088-221 90 07 of mail [email protected]. Lees ons privacystatement.

Veelgestelde vragen

Vrijwilligers
1. Hoe kan ik helpen voorafgaand aan, tijdens of na HomeSport Events?

HomeSport Events zou niet kunnen bestaan zonder de inzet van betrokken, enthousiaste vrijwilligers met het hart op de juiste plek! HomeSport Events is de afgelopen jaren enorm gegroeid en we hopen uiteraard dat er ook in 2023 weer meer dan 1.000 HomeSporters aan de start verschijnen. Jij bent als vrijwilliger daarom onmisbaar om van HomeSport Events een succes te maken.

Zou je een handje willen helpen tijdens HomeSport Events? Kijk hier voor meer informatie, meld je aan als vrijwilliger of stuur een mailtje naar [email protected] als je vragen hebt.

 

2. Hoeveel tijd ben ik kwijt aan mijn vrijwilligerswerk voor HomeSport Events?

Naar verwachting ben je in het weekend van het event zo’n 2 uur voor opening van een locatie en 1 uur na sluiting van een locatie bezig. Gemiddeld moet je rekening houden met een dag van c.a. 5 á 6 uur. Daarnaast is het altijd handig om vooraf naar de (online) informatiebijeenkomst te komen zodat je goed voorbereid aan de slag kan als vrijwilliger bij HomeSport Events.

3. Wordt er een informatiebijeenkomst voor vrijwilligers georganiseerd?

Op woensdag 7 juni 2023 organiseren we een online informatiebijeenkomst via Microsoft Teams voor alle vrijwilligers. Van 19.30-20.30 uur vertellen we je alles wat je als vrijwilliger moet weten over het HomeSport Events weekend. Ook is er ruimte voor vragen. Heb je je aangemeld als vrijwilliger? Dan ontvang je een uitnodiging voor deze online bijeenkomst.

4. Wat houdt vrijwilligerswerk tijdens HomeSport Events in?

Vrijwilligers helpen om alle wielrenners, hardlopers en wandelaars die op de been zijn, ook op de been te houden. Terwijl HomeSporters zich klaarmaken voor de tocht of al aan het bikkelen zijn, zijn jullie druk in de weer met het opbouwen van de checkpoints. Waar het zwaar wordt voor de deelnemers, motiveren jullie. Dag en nacht wijzen jullie de weg. Jullie zorgen voor een warm welkom. En soms geven jullie ze letterlijk een duwtje in de rug. Kortom, jullie zijn onmisbaar!

Per locatie zijn we opzoek naar sterke sjouwers die helpen met de op- en afbouw, registratiekanjers, route uitpijlers, cateringhelden, vriendelijke gastvrouwen en -heren, fotografen, masseurs en gezellige sfeermakers. Voor, tijdens en na HomeSport Events op 24 en 25 juni 2023. 

Zou je een handje willen helpen tijdens HomeSport Events? Kijk hier voor meer informatie, meld je aan als vrijwilliger of stuur een mailtje naar [email protected] als je vragen hebt.

5. Hoe meld ik me aan als vrijwilliger?

Wil je een handje komen helpen tijdens HomeSport Events bij de start, finish of op een van de checkpoints? Super! Je kunt je aanmelden als vrijwilliger via het digitale aanmeldformulier. Daar geef je je op als vrijwilliger voor een locatie en tijdstip(pen). Als je je hebt aangemeld als vrijwilliger word je door de organisatie per mail op de hoogte gehouden van het laatste nieuws.

Meer weten over vrijwilligerswerk tijdens HomeSport Events.