247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
Vrouw met telefoon in hand op website HomeSport Events doneren

Fondsenwerving

Haal geld op met jouw team

Teams die meedoen aan HomeSport Events, de sponsortocht van het Ronald McDonald Kinderfonds, gaan niet alleen 24 uur lang sporten dwars door Nederland. Elk team haalt ook minimaal € 7.000 aan donaties op voor een Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis. Op deze pagina vind je alle informatie, tips en tricks over het fondsenwerven voor HomeSport Events.

HomeSport Events

Samen met jouw teamgenoten ga je tijdens HomeSport Events een bijzondere, sportieve uitdaging aan. Met jouw deelname aan HomeSport Events ga je niet alleen een sportieve uitdaging aan: je haalt met jouw team ook geld op voor een Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis. Maar hoe pak je dat aan, donaties werven? Op deze pagina helpen we je een handje op weg met de fondsenwerving voor HomeSport Events.

Streefbedrag

Elk team haalt minimaal € 7.000 aan sponsorgelden op. Zodra dit streefbedrag is behaald, is jullie startbewijs voor HomeSport Events geldig. Als team kan je ervoor kiezen om voor een specifiek Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis te sporten. Als je hiervoor kiest, komen de sponsorgelden volledig ten goede aan dit specifieke Ronald McDonald Huis of vakantiehuis. Zo zorgen jullie ervoor dat families met een ziek kind ook in de toekomst dicht bij elkaar kunnen zijn. 

Is het haalbaar om het streefbedrag op te halen?

In de praktijk is gebleken, dat het heel goed haalbaar om € 7.000 aan sponsorgelden in te zamelen. Dat komt neer op ongeveer € 538 per persoon bij een team van 13 HomeSporters (gemiddelde aantal teamleden). Voorgaande jaren haalden de teams zelfs gemiddeld rond de € 14.000 per team op. De afgelopen 12 jaar hebben deelnemende teams het streefbedrag altijd behaald.

Titel
Bestellen promotiemateriaal
Inhoud

Op zoek naar materiaal om jouw fondsenwerving een boost te geven? Bestel dan het speciale HomeSport Events promotiemateriaal. Je ontvangt het materiaal dan (gedrukt) thuisgestuurd.

Skideo

Maak je eigen promotiemateriaal

Liever je eigen materiaal maken? Dat kan met Skideo. Met deze online tool maak je eenvoudig je eigen posters en socialmediaberichten. Vul je (team)naam in, verander de afbeelding in jullie eigen teamfoto en voeg een QR-code naar jouw actiepagina of teampagina toe.

Ook leuk: bedank jouw donateur met een gepersonaliseerd kaartje!

Naar Skideo

Titel
QR code
Inhoud

Wist je dat je homesportevents.nl heel handig een QR code kunt aanmaken die niet verloopt? Log in met jouw account, ga naar jouw actiepagina en klik op de vierkante QR-button. Deel 'm op social media of zet de code op drukwerk. Zo stuur je de donateur rechtstreeks naar jouw eigen actiepagina.

HomeSport Events team bij de finish met cheque op het podium

Top-5 tips fondsenwerving

1. Durf te vragen

Wist je dat je 7 contactmomenten nodig hebt om een relatie op te bouwen met iemand? Dat geldt voor de relatie met jouw donateur. Wees dus niet bang om mensen meerdere keren te vragen om een donatie.

2. Bied een tegenprestatie

Bedenk een liefdevolle, grappige of overheerlijke tegenprestatie voor jouw donateur om de geefbereidheid te vergroten. Denk aan een plekje voor een logo op jullie teampagina, verkoop paaseieren rond de paasdagen of ga voor een symbolische tegenprestatie. Daarnaast kun je de [t]Huiswijn bestellen om te verkopen.

Ook kun je een actie organiseren via jouw actiepagina. Verkoop spullen op de kleedjesmarkt, organiseer clinics of zet jouw talent(en) op een andere manier in. Maak een actie aan op jouw actiepagina en laat zien wat jij onderneemt om het streefbedrag op te halen.

3. Bedank de donateur

Jouw donateur bedanken voor zijn of haar bijdrage is echt een must. Bedank waarvoor de donateur heeft gegeven en laat zien waar het geld naartoe gaat. Houd ze op de hoogte van jouw weg naar HomeSport Events en neem ze gedurende het weekend mee met jouw sportieve uitdaging.

4. Personaliseer je actiepagina

Waarom doe jij mee aan HomeSport Events? Hoeveel donaties heb je al opgehaald? Welke acties heb je georganiseerd? Heb je al getraind? Dit - en meer - kun je allemaal laten zien op jouw eigen actiepagina. Personaliseer je actiepagina en laat donateurs zien wat jij allemaal onderneemt voor jouw deelname aan HomeSport Events.

5. Laat je inspireren door anderen

Bekijk de teamspagina en laat je inspireren door acties van anderen. In de afgelopen twaalf jaar zijn vele teams jou voorgegaan, en sommige acties bleken echte succesformules te zijn!

Titel
Handige documenten
Inhoud

Hulp nodig met fondsenwerven? Neem dan eens een kijkje bij de Handige documenten. Daar vind je alle documenten die je kunnen helpen in voorbereiding op HomeSport Events. Van logo's tot e-mailhandtekeningen. De pagina wordt continue aangevuld met nieuw materiaal.

Speciale truien

Lukt het jullie om veel sponsorgelden te werven? Organiseren jullie veel acties, of bedenken jullie als team een originele actie? Dan maken jullie kans op een van de speciale truien: de gele, groene of hartjestrui. Elk jaar maken de HomeSport Events-teams kans op een van deze drie truien. De truien zijn ieder te winnen door HomeRiders, HomeRunners en HomeWalkers.

Bekijk de actuele tussenstand

Groene trui

HomeSport Events

De groene trui is voor het team dat de meeste acties registreert op homesportevents.nl, met een minimale opbrengst van € 50.

Gele trui

HomeSporters met gele trui bij de start in Zwolle

Het team dat de meeste fondsen werft, en dus de meeste donaties op z'n teller heeft staan, start op zaterdag 29 juni 2024 in de gele trui.

Hartjestrui

HomeSport Events hartjestrui

De felbegeerde hartjestrui is voor het team dat de meest bijzondere of liefdevolle actie organiseert, en wordt gekozen door een speciale kinderjury.

Ronde afbeelding HomeSport Events team Schouten Zekerheid gele trui

"Als we meedoen, doen we dat goed"

In 2022 stonden de HomeRiders van Schouten Zekerheid aan de start van HomeSport Events in de gele trui. Het team haalde in totaal € 40.904 op voor Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam.
“We hebben als team vooral genoten. Als je na 500 kilometer bij de finish aankomt, zie je tranen van geluk in de ogen van de medewerkers en vrijwilligers van het Huis. Je weet op dat moment dat je onderdeel bent van iets moois”, vertelt directeur Wilco de Haan.

Hulp nodig?

Fondsenwerving is een echte teamprestatie. Daarom helpt het Ronald McDonald Kinderfonds je graag een handje. Dat doen we als volgt:

  • Tijdens de online informatiebijeenkomsten en digitale nieuwsbrieven wordt aandacht besteed aan fondsenwerving, bijvoorbeeld door het delen van tips, voorbeelden en het uitwisselen van ervaringen. 
  • Elk team dat zich inschrijft voor HomeSport Events ontvangt een promotiepakket met daarin flyers, posters, donatiehuisjes en een vlaggenlijn om vliegend van start te gaan met hun fondsenwerving.
  • Op de pagina met Handige documenten vind je (digitaal) fondsenwervend materiaal, zoals logo's, e-mailhandtekeningen en andere visuals.

Zit het antwoord op jouw vraag er niet tussen, of wil je sparren over jullie fondsenwerving? Neem dan contact op met Lieke Kleverwal via [email protected] of +31 88 221 900. Wij denken graag met je mee.

Veelgestelde vragen

Fondsenwerving
1. Waar gaat het sponsorgeld naartoe?

Uit onderzoek is gebleken dat voor een ziek kind de aandacht, warmte en nabijheid van ouders cruciaal zijn voor het herstel. Daarom wil het Ronald McDonald Kinderfonds zoveel mogelijk zieke kinderen samen laten zijn met hun papa, mama, broertjes en zusjes. Het sponsorgeld van HomeSport Events komt ten goede aan het Ronald McDonald Kinderfonds. Het Kinderfonds heeft een CBF-Keurmerk van het Centraal Bureau Fondsenwerving. Deze onafhankelijke instantie houdt toezicht op de bestedingen van fondsenwerving van HomeSport Events. Als team kan je ervoor kiezen om voor een specifiek Ronald McDonald Huis of vakantiehuis te sporten. Als je hiervoor kiest, komen de sponsorgelden volledig ten goede aan dit specifieke Ronald McDonald Huis of vakantiehuis.

2. Hoe kun je als team in de gele, groene of hartjestrui sporten?

Voor het team dat de meeste sponsorgelden binnenhaalt, de meeste acties organiseert, of de origineelste actie op poten zet, zijn er speciale truien. De respectievelijk gele, groene en hartjestrui geven letterlijk meer kleur aan de tocht en zijn een eer om te dragen.

De hartjestrui: het team dat de origineelste actie organiseert en door de kinderjury als winnaar wordt gekozen.

De groene trui: het team dat de meeste acties organiseert (zowel teamacties als individuele acties van teamleden worden meegeteld).

De gele trui: het team dat de meeste fondsen werft. 

Voor welke felbegeerde trui gaat jouw team?

Hier lees je meer over de truien die een team kan winnen.

 
3. Hoe kan iemand mij sponsoren?

Sponsoren is heel eenvoudig. Via je persoonlijke profiel of de teampagina op homesportevents.nl komen je sponsoren op een donatieformulier terecht. Zij kunnen hier als particulier of als bedrijf een donatie overmaken. Betalen kan direct via iDeal of betaling per factuur. Voor meer informatie over donaties en betalingen kun je per mail contact opnemen met HomeSport Events via [email protected] of telefonisch via 088 221 90 00.

4. Hoe kan iemand mij sponsoren vanuit het buitenland?

Dat kan door het bedrag over te maken op NL74 RABO 0333 3338 88 onder vermelding van HomeSport Events en de naam van het team of de deelnemer.
Vervolgens stuurt de sponsor een e-mail naar [email protected] met daarin de (bedrijfs)gegevens van de sponsor en de persoonlijke boodschap aan het gesponsorde team of HomeSporter.
Zodra de betaling en e-mail binnen zijn, zorgen wij ervoor dat de donatie op de juiste pagina terecht komt en bij de stand van het team of de sporter wordt opgeteld. Dit kan enkele dagen duren i.v.m. de betaalverwerking tussen de banken.

5. Hoe werkt het als mijn sponsor via een factuur wil betalen?

Een sponsor kan op de website van HomeSport Events een factuur aanvragen vanuit het donatieformulier. Dat kan door te kiezen voor 'zakelijke betaling' op het donatieformulier. Jouw sponsor ontvangt de factuur dan direct per mail. Voor meer informatie kun je per mail contact opnemen met HomeSport Events via [email protected] of telefonisch via 088 221 90 00.

6. Is het haalbaar om minimaal € 7.000 aan sponsorgelden op te halen?

In de praktijk is gebleken, dat het heel goed haalbaar om € 7.000 aan sponsorgelden in te zamelen. Dat komt neer op ongeveer € 538 per persoon bij een team van 13 HomeSporters (gemiddelde aantal teamleden). Voorgaande jaren haalden de teams zelfs gemiddeld rond de € 14.000 per team op. Zeker wanneer ieder teamlid zijn of haar sociale en/of zakelijke netwerk benadert met het verzoek om te steunen, geeft dit de fondsenwerving een boost. Ook kan het totaalbedrag enorm oplopen als je samen met je teamgenoten publieksacties organiseert; goed voor de teamspirit en erg leuk om te doen! Laten we met elkaar zo veel mogelijk overnachtingen realiseren voor ouders, op loopafstand van hun kind in het ziekenhuis. Want een ziek kind kan niet zonder zijn ouders.

7. Hebben jullie tips om het streefbedrag te halen?

Dat hebben wij zeker. Fondsenwerving is een echte teamprestatie. Op de socialmediakanalen en in de nieuwsbrief van HomeSport Events komen regelmatig fondsenwervende tips voorbij. Laat je ook inspireren door acties van andere teams. Denk hierbij aan het organiseren van een veiling of een diner, laat je trainingskilometers sponsoren of verkoop de speciale [t]Huiswijn. Uiteraard denken wij graag met je mee! Kijk voor nog meer tips en informatie onder het kopje 'Fondsenwerving' bij de Handige documenten.

8. Wat kan ik mijn sponsor aanbieden als tegenprestatie?

Natuurlijk kan je zelf creatieve tegenprestaties voor je sponsoren verzinnen. Zo kun je de logo's van jouw sponsoren op jouw (team)pagina plaatsen. Heb je hier hulp bij nodig? Laat dit ons dan weten. We denken graag met je mee!