247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
Wilco de Haan

'Als we meedoen, doen we dat goed'

Deel dit verhaal

Sponsor Schouten Zekerheid doet veel voor Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Van koken voor gasten tot meedoen aan HomeRide 2022. Daarmee haalde het team van de Rotterdamse verzekerings-makelaar in totaal € 40.904 op. “500 kilometer fietsen is een uitdaging, maar niets is zo zwaar als een ziek kind in een ziekenhuis”, weet directeur Wilco de Haan, vader van een eeneiige tweeling.

Schouten Zekerheid streeft naar échte zekerheid, voor iedereen. Ook voor de gasten van de Ronald McDonald Huizen. Wilco: “Daar zit een persoonlijk element in. Mijn zoons werden prematuur geboren in het Sophia Kinderziekenhuis. Ze waren kwetsbaar en de kans bestond dat ze langer op de IC moesten blijven. Met de jongens ging het gelukkig snel beter. Daardoor hoefde ik geen gebruik te maken van het Huis. Maar vanaf de vroeggeboorte had ik de folder van het Huis in mijn handen. Als er iets met je kind is, dan wil je dichtbij zijn.”

Gele trui

Dat gevoel delen alle collega’s bij Schouten Zekerheid. Daarom kreeg Wilco vrij makkelijk de handen op elkaar voor deelname aan HomeRide: “Binnen een week hadden we de ploeg bij elkaar. Langzaam werden de contouren steeds duidelijker. De fietsers trainden en achter de schermen werd alles zorgvuldig gepland. Iedereen was op zijn of haar manier aanwezig.” Die voorbereidingen leidden uiteindelijk tot de gele trui. Team Schouten Zekerheid haalde het meeste geld op. Wilco: “Als we meedoen, doen we dat goed.”

Team Schouten Zekerheid

Tranen van geluk

Het fietsen was een uitdaging, maar niets is zo zwaar als een ziek kind in een ziekenhuis: dat idee relativeerde het team bijvoorbeeld midden in de nacht tijdens een regenachtige etappe door de Flevopolder. Wilco: “We hebben als team vooral genoten. Als je na 500 kilometer bij de finish aankomt, zie je tranen van geluk in de ogen van de medewerkers en vrijwilligers van het Huis. Je weet op dat moment dat je onderdeel bent van iets moois.”

De opbrengst van team Schouten Zekerheid gaat naar de nieuwe Ronald McDonald Huiskamer in het Franciscus Gasthuis & Vlietland. Wilco: “Dat maakte het doel voor team Schouten Zekerheid tastbaar: een nieuwe kamer voor ouders die daar kunnen verblijven. Dicht bij hun kind. Ik kijk nu al uit naar de opening.”

Help ook mee aan HomeSport Events