247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube

Help mee

De inschrijving voor HomeSport Events 2024 is gesloten. Toch kun je op verschillende andere manieren helpen tijdens het evenement. Kom helpen als vrijwilliger op een van de checkpoints in het land, doe een financiële bijdrage of help mee als bedrijf, bijvoorbeeld door sponsor te worden.

Titel
Voorinschrijving 2025
Inhoud

De inschrijving voor HomeSport Events 2024 is gesloten. Wil jij in 2025 van start gaan? Laat jouw gegevens achter. Dan ontvang je bericht zodra de inschrijving voor 2025 is geopend.

Help als vrijwilliger

Vrijwilligers HomeSport Events

HomeSport Events zou niet kunnen bestaan zonder de inzet van enthousiaste vrijwilligers met het hart op de juiste plek. Help je mee? Doe vrijwilligerswerk tijdens HomeSport Events op een locatie bij jou in de buurt.

Vrijwilligerswerk

Doe een donatie

HomeSport Events

Elk team haalt geld op voor een zelfgekozen Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuizen. Met hun (sportieve) bijdrage brengen zij families met een ziek kind dicht bij elkaar.

Doneer

Voor bedrijven

HomeSport Events Profile sponsor fietsservice checkpoint

Wil je als bedrijf een bijdrage leveren aan HomeSport Events? Word sponsor! Sponsoren zijn essentieel voor de organisatie van HomeSport Events. Zowel financieel of in natura.

Voor bedrijven

Deelnemers & vrijwilligers aan het woord

Helpende hand tijdens HomeSport Events: "Zó leuk om te doen"

“Ik vind het gewoon ontzettend leuk om te doen.Je ziet personen helemaal kapotgaan, en gewoon weer op de fiets stappen voor de laatste kilometers. Het is bijzonder om dan een handje te kunnen helpen, ook al is het maar door iets te eten of drinken aan te bieden of ze aan te moedigen”,

Bianca

Vrijwilliger HomeSport Events

Het verhaal van Bianca
Twee families bundelen krachten

“Twee moeders uit ons team hebben gebruikt gemaakt van een Ronald McDonald Huis. Met onze deelname kunnen we iets terugdoen. Het geeft een kick om dit met z’n allen te doen”

Team Pim & Daan Biddinghuizen

Deelnemers HomeRun 2023

Het verhaal van Team Pim & Daan Biddinghuizen
"Een van de betere teambuildingsactiviteiten die we ooit hebben gedaan"

"HomeSport Events bleek achteraf gezien een van de betere teambuildingsactiviteiten te zijn die we ooit hebben gedaan. Ik heb collega’s helemaal kapot zien gaan, om vervolgens weer samen door te pakken. Het is ontzettend gaaf om met elkaar te doen.”

Henk & collega's

Oprichter Expat Mortgages en HomeSporter

Het verhaal van Henk & collega's
Over HomeSport Events
1. Wat is HomeSport Events?

Een unieke sportieve uitdaging aangaan én je samen sterk maken voor het goede doel: dat is HomeRide, HomeRun en HomeWalk, ook wel HomeSport Events. In teamverband sporten HomeSporters 24 uur lang. Met deze sponsortocht wordt geld ingezameld voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Teams zamelen geld in voor een zelfgekozen Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis. Met iedere kilometer die HomeSporters afleggen, verkleinen we de afstand tussen ouders en hun zieke kind. #keepingfamiliesclose

2. Wie kunnen er meedoen aan HomeSport Events?

Ben je een doorgewinterde sporter of moet je je eerste kilometers nog maken? Iedereen kan meedoen aan HomeSport Events. Het gaat erom dat je doorzettingsvermogen hebt én iets voor zieke kinderen en hun ouders wilt betekenen. Je sport met een zelfgekozen team in estafettevorm 24 uur. Dag en nacht, in weer en wind. Ook als je minder sportief bent, kun je meedoen aan HomeSport Events. Bijvoorbeeld als teambegeleider, materiaalhulp of vrijwilliger.

3. Uit hoeveel teamleden bestaat een team?

Een HomeSport Events team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 10 sporters, en een aantal begeleiders die niet meesporten.

Voor de veiligheid en de nodige support wordt er altijd in tweetallen gesport door wielrenners en wandelaars. Een hardloper wordt altijd begeleid door een begeleider op de fiets.

4. Wat zijn de rollen binnen een team?

Een HomeSport Events team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 10 sporters en een aantal begeleiders die niet meesporten. Elk team heeft een teamcaptain. Daarnaast kan een team ook aangevuld worden met een PR- en socialmediamanager, logistiek manager, fondsenwerver en/of een verzorger. Lees hier alles over de rollen binnen elk team.  

5. Wat kan ik verwachten aan ondersteuning vanuit de organisatie?

De organisatie zorgt voor praktische tips & tricks en handvatten, zodat jij je met je team maximaal kunt voorbereiden op het HomeSport Events weekend en voor die tijd het streefbedrag van € 7.000 kunt behalen. Denk hierbij aan downloadbestanden die beschikbaar komen zodra je als deelnemer bent ingeschreven. Bijvoorbeeld trainingsschema's, persbericht om lokale media te benaderen en logistieke en fondsenwervende tips.

HomeSport Events organiseert informatiebijeenkomsten en een Pre-Event om jullie optimaal voor te bereiden. Tot slot maak je op homesportevents.nl een teampagina en persoonlijke pagina aan, die je helpen bij acties en fondsenwerving.

6. Mag ik ook meedoen voor een specifiek Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis?

Jazeker. Als je loopt voor een specifiek Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis komen jullie sponsorgelden volledig ten goede aan het door jouw gekozen Huis, Huiskamer of vakantiehuis.

7. Mag ik de volledige tocht sporten?

Als een deelnemer de volledige 500, 240 of 120 km wil afleggen, mag dat. We promoten dit echter niet. Zoveel kilometer sporten in 24 uur is een unieke prestatie die voor weinig mensen weggelegd zal zijn.

8. Wat zijn de kosten om deel te nemen aan HomeSport Events?

Per sporter bedragen de inschrijfkosten € 75. De inschrijfkosten bedragen € 75 per sporter en € 40* per begeleider. Hiermee worden organisatorische kosten zoals eten en drinken onderweg, de track&trace-apparaten en faciliteiten bekostigd. Zowel sporters als begeleiders wordt gevraagd zich via de website bij zijn/haar team in te schrijven. 

*Per 1-9-2023 is het inschrijfgeld voor begeleiders verhoogd naar € 40. Net als de sporters ontvangen zij in 2024 ook een shirt vanuit de organisatie.

Daarnaast dien je als team minimaal € 7.000 aan sponsorgeld op te halen, bestemd voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Tip: kijk ook eens bij de vragen/antwoorden onder het kopje 'fondsenwerving'.

9. Tot wanneer kan een team zich inschrijven?

Inschrijven voor HomeSport Events is mogelijk tot 1 mei 2024. Let op: zorg dat alle teamleden voor deze datum zijn aangemeld.