247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
Bianca en vrijwilliger HomeSport Events

"Het is zó leuk om te doen"

Helpende hand tijdens HomeSport Events

Deel dit verhaal

Een bijdrage leveren tijdens HomeSport Events, zónder zelf te sporten. Dat doet Bianca (47) als vrijwilliger op één van de checkpoints. “Het is ontzettend leuk om te doen”, aldus Bianca. Op 24 en 25 juni komt ze voor de vierde keer een handje helpen.

Vrijwilliger Bianca in Huis Nijmegen met thee HomeSport Events

Tijdens de vier edities waar Bianca aanwezig was, heeft ze verschillende rollen vervult en op meerdere checkpoints gestaan. Bianca: “Ik ben in Nijmegen geweest en heb in Utrecht gestaan. Je taken als vrijwilliger variëren van helpen bij het aankleden van de locatie tot het helpen bij de catering. Daarin word je ook vrijgelaten, en alles gaat in overleg. Dat is erg fijn.”

Volgens Bianca voelt ze zich echt onderdeel van het evenement tijdens haar vrijwilligersshift. “De sfeer, de mensen. Ik vind het gewoon ontzettend leuk om te doen.” Ook kun je deelnemers soms letterlijk een duwtje in de rug geven. “Je ziet personen helemaal kapotgaan, en gewoon weer op de fiets stappen voor de laatste kilometers. Het is bijzonder om dan een handje te kunnen helpen, ook al is het maar door iets te eten of drinken aan te bieden of ze aan te moedigen”, vertelt Bianca.

Vrijwilligers HomeSport Events

Op een andere manier bijdragen

Via haar vrijwilligerswerk in Ronald McDonald Huis Nijmegen komt ze in aanraking met HomeSport Events. “In onze interne nieuwsbrief stond een stukje over HomeRide, HomeRun en HomeWalk, zoals het toen nog heette”, vertelt Bianca. “Dat heb ik opgezocht en leek me gelijk erg leuk. Bovendien weet ik door mijn vrijwilligerswerk in Huis Nijmegen hoe belangrijk het is voor families met een ziek kind.”

Ze kan zelf helaas niet meedoen als sporter, maar ze wil toch graag een bijdrage leveren en deel uitmaken van het evenement. “Door een paar uur te helpen als vrijwilliger, maak ik toch deel uit van het geheel. Samen streven we naar hetzelfde doel: zoveel mogelijk ophalen voor de Ronald McDonald Huizen.”

 

Kom ook een handje helpen als vrijwilliger tijdens HomeSport Events!

Meld je aan als vrijwilliger