247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
Run for Rotterdam HomeSport Events

"We willen onszelf écht uitdagen"

Deel dit verhaal

Cecile en haar vrouw Brenda verblijven na de vroeggeboorte van dochter Lenne maar liefst 17 weken in Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. “Het Huis was als een thuis voor ons. Terwijl we er verbleven, besloten we al dat we iets terug wilden doen.” Daarom gaat Cecile in 2023 de uitdaging aan tijdens HomeSport Events.

“In het Huis hoorde ik over HomeSport Events”, vertelt Cecile. “Aangezien ik zelf veel hardloop, waaronder marathons, dacht ik: dat is een mooie uitdaging.” Samen met een paar vrienden, die zich graag voor het jonge gezin inzetten, gaat ze op 24 en 25 juni 240 kilometer hardlopen tijdens HomeRun. “We zijn met vijf hardlopers en een paar begeleiders, dus niet zoveel. We willen onszelf echt uitdagen. Gelukkig zijn we allemaal sportief, én fanatiek.”

Run for Rotterdam HomeSport Events

Goede voorbereiding is het halve werk

Het duurt nog even voordat het team ‘Run for Rotterdam’ aan de start verschijnt. Toch denken ze al volop na over de voorbereidingen. Bovendien gaat de donatieteller al richting de € 5.000. Cecile: “In december willen we bij de crossfit box in Rotterdam een event organiseren om donaties op te halen, bijvoorbeeld een 12-uurse roeiwedstrijd of estafette. Ook lijkt mij de Marathon van Rotterdam in april een mooie training in voorbereiding op het laatste weekend van juni.”

Cecile heeft ontzettend veel zin om van start te gaan, al verwacht ze niet dat het makkelijk wordt. “Ik zie vooral op tegen het gebrek aan slaap. In de nacht zal het pittig worden.” Maar daar heeft het team ook al een oplossing voor. “We hebben bedacht om een grote bus te regelen, waar we met z’n allen in kunnen. Lekker met muziek op. We zijn een gezelligheidsteam. We gaan deze bijzondere uitdaging samen aan en slepen elkaar er doorheen.”

Run for Rotterdam Lenne

17 weken in het Huis

Cecile en Brenda verblijven 17 weken in Huis Sophia Rotterdam, waar ze dicht bij hun pasgeboren dochter Lenne kunnen zijn. Zij komt na een zwangerschap van slechts 24 weken ter wereld en wordt gelijk opgenomen op de IC. “Het Huis vormt een veilige plek om tot rust te komen ondanks alle hectiek”, vertelt Cecile. “Het is ons derde thuis geworden, naast ons eigen huis en het ziekenhuis. Je hebt er echt je eigen plekje, zeker als je er zo lang verblijft als wij.”

Gelukkig gaat het steeds beter met Lenne en mag het gezin bijna naar huis. “Zonder het Ronald McDonald Huis zouden we niet in staat zijn zoveel mogelijk bij onze dochter te zijn. Ik gun andere ouders dit ook. Bovendien hoop ik dat we met onze deelname kunnen laten zien wat de Huizen zijn en wat ze betekenen voor gezinnen als dat van ons. Daarom ga ik de uitdaging aan op 24 en 25 juni 2023.”

 

Ga ook de uitdaging aan

Of zet je op een andere manier in