247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube

Deel dit verhaal

"HomeSport Events geeft mij ontzettend veel energie"

Vera-Linde en haar man Johan doen in juni mee aan HomeSport Events. Ze verbleven vier dagen in Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam vanwege de operatie van dochter Yinthe. Yinthe (5) is een kerngezond, totdat haar moeder op foto’s ziet dat één van haar ogen steeds kleiner wordt. Ze trekt gelijk aan de bel en Yinthe wordt onderzocht in het ziekenhuis. “De kinderarts kwam gelijk naar ons toe met slecht nieuws: het is een hersentumor”, vertelt Vera-Linde. Wat volgt is een lang traject en veel ziekenhuisbezoeken.

Yinthe

Vera-Linde hoopt dat het ging om een onschuldig hangend ooglid, maar niks blijkt minder waar. “We schrokken enorm: een hersentumor was het laatste wat we hadden verwacht”, vertelt ze. Omdat het om een zeldzame tumor gaat, is veel onderzoek nodig. Na weken van scans en testen wordt besloten om Yinthe te opereren. Een stukje van de tumor wordt verwijderd. Vera-Linde: “Eindelijk hadden we uitsluitsel: het bleek te gaan om een goedaardige tumor. Maar dat heeft wel drie maanden geduurd.” Al die tijd zat het gezin in onzekerheid en spanning.

“Ons dagelijks leven kon doorgaan dankzij het Huis”

De operatie vond plaats in het Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Daar moest Yinthe vier dagen blijven. Gelukkig kan het gezin terecht in Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. “We wonen in Emmen, dus elke dag op en neer rijden is geen optie”, vertelt Vera-Linde. “Mijn man, Johan, verbleef in het Huis, terwijl ik bij Yinthe in het ziekenhuis sliep. In het Huis werd hij zo warm en vriendelijk opgevangen. Het heeft ons echt ontzorgd. Ons dagelijks leven kon doorgaan, ondanks de situatie.”

One step at a time

One step at a time

“Het verblijf in een Huis als je kind in het ziekenhuis ligt maakt écht het verschil. Wij gunnen andere families dit ook.” Als ze na hun verblijf in Rotterdam hoort over HomeSport Events, twijfelt ze dan ook geen moment. “Ik zag een oproep op social media om je in te schrijven en dat heb ik gelijk gedaan. Zonder te overleggen met Johan. Ook had ik nog geen team bij elkaar. Maar ik dacht: dit gaan we gewoon doen.” En zo ontstond het team ‘One step at a time’.

“Wij zijn fanatieke sporters en doen aan crossfit”, aldus Vera-Linde. “Ik heb een oproep geplaatst wie zich bij ons team wilde aansluiten en binnen no-time hadden 7 teamleden zich aangemeld.” Extra bijzonder: vrijwel allemaal komen ze uit hun crossfit community. “Zij kennen ons verhaal en besloten: daarvoor wil ik me inzetten.” Niet alleen op sportief gebied draagt iedereen z’n steentje bij: binnen drie weken stond de donatieteller van het team op meer dan € 6.000. “Ik heb voornamelijk linkjes naar het donatieformulier rondgestuurd. Ook ga ik flyers en posters met QR-codes verspreiden. Het gaat ontzettend hard, dat had ik niet verwacht.” Het streeft bedrag is daarom al verhoogd naar € 10.000.

Yinthe

Samen de finish halen

Waar Vera-Linde het meest naar uitkijkt? “De finish halen, samen met m’n team, en hopen dat ik m’n dochter daar zie staan. Als ik eraan denk, word ik zelfs emotioneel. Het doel is om Yinthe erbij te hebben als ik over de finish kom.” Bovendien merkt ze dat HomeSport Events haar veel energie geeft. “En door de situatie met Yinthe heb ik geleerd dat dat heel belangrijk is: dingen doen waar je energie van krijgt.”

Gelukkig gaat het op dit moment goed met Yinthe, ondanks dat de hersentumor er nog zit. “Er wordt gekeken naar de vervolgstappen. Gelukkig heeft Yinthe er geen last van en dat scheelt enorm. Als zij vrolijk is, zijn wij dat ook.”

 

Ga ook de uitdaging aan

Doe op 24 en 25 juni ook mee met collega's, vrienden of familie aan HomeSport Events en ga samen de sportieve uitdaging aan. Zo breng je families met een ziek kind samen wanneer dat het hardst nodig is.

Doe mee