247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
Expat Mortgages

"Een van de betere teambuildingsactiviteiten

die we ooit hebben gedaan"

Deel dit verhaal

Meer dan € 80.000 voor Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. Dat is wat Expat Mortgages met hun deelname aan HomeSport Events voor elkaar heeft gekregen. “Het bleek een van de betere teambuildingsactiviteiten te zijn die we ooit hadden gedaan”, aldus Henk Jansen, oprichter van Expat Mortgages. Het bedrijf ging twee jaar op rij de uitdaging aan met in totaal zeven teams.

Expat Mortgages

Het begon allemaal bij Ilona, de vrouw van Henk. Zij werkt als vrijwilliger in het Ronald McDonald Huis en weet dus als geen ander hoe belangrijk de Huizen zijn. Henk: “Dankzij Ilona is het balletje in 2021 gaan rollen. Zij hoorde van HomeSport Events en zei tegen mij: ‘dat is iets voor jullie’. Vervolgens is ze met het idee naar mijn collega’s gestapt. Tijdens een online meeting heeft ze een oproep gedaan en binnen no-time hadden zich al 20 collega’s aangemeld.” Na wat verder doorvragen lagen er uiteindelijk drie teams op tafel: voor elke discipline één. 

Teambuilding

Wat begon als initiatief om Huis Emma Amsterdam te steunen, ontwikkelde zich tot een échte teambuildingsactiviteit. “Zo hadden we het niet ingestoken, maar het bleek achteraf gezien een van de betere teambuildingsactiviteiten te zijn die we ooit hebben gedaan”, aldus Henk.

Expat Mortgages

Wat HomeSport Events volgens hem zo leuk maakt, is dat het een gezamenlijke activiteit is. “HomeSport Events doe je samen. Je leert elkaar nog beter kennen dan dat we al deden. Je hebt tijdens de 24 uur mooie gesprekken, die we anders waarschijnlijk niet hadden gehad. Ik heb collega’s helemaal kapot zien gaan, om vervolgens weer samen door te pakken. Het is ontzettend gaaf om met elkaar te doen.”

Ook na afloop zorgt hun deelname voor verbondenheid. “In 2021 kwamen we na de finish bij elkaar voor een borrel. We waren met ongeveer 400 man: deelnemers, sponsoren, familie en vrienden. Dat was geweldig om te zien”, vertelt Henk. Zelfs op de werkvloer werpt het z’n vruchten af. “Je hebt elkaar 24 uur lang gesteund, samen een geweldige prestatie geleverd en bijzondere gesprekken gevoerd. Je leert je collega’s beter en op een andere manier kennen, wat zorgt voor meer begrip naar elkaar. En als er op een later moment uitdagingen zijn op de werkvloer, kan dit je helpen om deze op te lossen. Om ervoor te zorgen dat je niet tegenover elkaar, maar weer naast elkaar komt te staan.”

Corporate Social Responsibility

Iets terugdoen voor de samenleving zit in het DNA van Expat Mortgages. Henk: “Wij hebben een Corporate Social Responsibility beleid. Zo ontvangt elke medewerker een ‘maatschappelijk budget’, dat ze kunnen inzetten om iets terug te doen voor de maatschappij.” Het is de bedoeling dat medewerkers hun budget gebruiken voor initiatieven waarmee ze zich verbonden voelen. “Zo zijn er mensen die zich inzetten voor de Voedselbank of de lokale sportvereniging. En in 2021 en 2022 kozen sommigen ervoor gekozen om hun budget te gebruiken voor HomeSport Events.”


"Zelfs op de werkvloer werpt het z’n vruchten af"

Expat Mortgages

Twee edities

De eerste editie waaraan het bedrijf meedeed is gelijk een bijzondere. Vanwege de coronamaatregelen vond het event in 2021 plaats als @ Home-editie. Alle deelnemers gingen 24 uur lang wielrennen, hardlopen of wandelen in hun eigen omgeving. “We hebben toen gezegd: als je niet meedoet als sporter, dan verwachten we wel dat je op een andere manier een bijdrage levert. Ieder uur was het een drukte van jewelste bij ons op kantoor in Amsterdam, dat we gebruikte als uitvalbasis. Bovendien hadden we overal langs de route support.”

In juni 2022 stond Expart Mortgages weer aan de start met vier teams. Ruim 40 collega’s gingen de sportieve uitdaging aan. Wederom werd ruim € 40.000 opgehaald voor het Huis in Amsterdam. “Fondsen werden zowel individueel als zakelijk geworven. Collega’s hebben onder meer bootcamps georganiseerd, waaraan je kon deelnemen in ruil voor een donatie aan het team, en ze hebben gecollecteerd op de markt tijdens Koningsdag. Daarnaast benaderden we onze zakelijke contacten voor een bijdrage. Dat ging de tweede editie makkelijker dan de eerste. De tweede keer wisten ze immers wat we gingen doen!”

Expat Mortgages

Herinneringen om te koesteren

Ook in 2023 hoopt Expat Mortgages iets te betekenen voor Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam, mogelijk door opnieuw deel te nemen aan HomeSport Events. Henk kijkt in ieder geval terug op twee bijzondere edities. “Midden in de nacht je teamgenoten aflossen, weinig slapen en vervolgens samen finishen na 24 uur alles te hebben gegeven en worden onthaald door familie en vrienden…dat zijn momenten die ik zal koesteren.”

 

Help ook mee tijdens HomeSport Events met jouw collega’s! 

Help ook mee