247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube

Deel dit verhaal

Team HAVI verruilt HomeRide voor HomeRun

Vaste deelnemer aan HomeRide, dat was team HAVI de afgelopen jaren. Dit jaar gaat het roer om. Het team verruilt de fiets voor de hardloopschoenen en doet in 2019 voor het eerst mee aan HomeRun. Een evenement waarbij de deelnemers in 24 uur 240 kilometer hardlopen en zo geld inzamelen voor de Ronald McDonald Huizen en vakantiehuizen.

HAVI

Wilco werkt bij HAVI en fietste twee keer mee met HomeRide. Afgelopen jaar was hij als begeleider betrokken bij deze24 uurs-estafette van het Kinderfonds. “Fietsen aanpakken en wegzetten, drinken halen voor je teamgenoten: ogenschijnlijk kleine dingen, maar die kleine dingen maken het verschil. Dat heb ik gemerkt toen ik de jaren ervoor zelf meefietste met HomeRide. Als je lang gefietst hebt en even op adem wilt komen, wil je je er geen zorgen over hoeven maken of je bijvoorbeeld je fiets na de stop wel weer terug kunt vinden. Als begeleider ontzorg je de individuele deelnemers, zodat zij even wat rust kunnen pakken. Om daarna weer met frisse moed verder te gaan. Vanuit HAVI rijdt er trouwens ook al jaren een vrachtwagen met etenswaren en overige spullen mee van tussenpunt naar tussenpunt.”

Het roer om

Bij het werven van deelnemers voor 2019 gaf een deel van Wilco’s collega’s aan liever te hardlopen dan te fietsen. “Daarom doen we dit jaar mee met HomeRun in plaats van HomeRide. We hebben inmiddels een paar teammeetings gehad. Er doet een aantal nieuwe collega’s mee die het Ronald McDonald Kinderfonds, de Huizen en de vakantiehuizen niet kenden. Tijdens een van de teammeetings kwam Tessa Colijn van het Kinderfonds vertellen wat de Huizen en vakantiehuizen doen. Haar verhaal maakte indruk. We weten het nu allemaal zeker: we rennen niet alleen voor onszelf, maar ook om een bijdrage te leveren aan het verkleinen van de afstand tussen zieke en zorgintensieve kinderen en hun ouders.”

Hechte band

HAVI is niet alleen via HomeRide en HomeRun met de Ronald McDonald Huizen verbonden. Het bedrijf verzorgt onder andere al jaren de distributie en afvalinzameling voor vestigingen van McDonald’s in heel Nederland. Voor Ronald McDonald Huis Zwolle maakte Wilco met zijn collega’s lang geleden een programma om voorraden te registreren. Sindsdien is het contact met Huis Zwolle gebleven. Inmiddels zorgt HAVI er zes keer per jaar voor dat goederen die door leveranciers gesponsord worden bij de Huizen komen. Dat maakt de drempel om spullen beschikbaar te stellen een stuk lager, omdat de sponsor niet zelf het transport hoeft te regelen. Wij zitten toch al dagelijks op de weg en doen dat er graag bij.”