247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
HomeSport Events

René stapt voor de vijfde keer op zijn handbike

Deel dit verhaal

Honderden kilometers afleggen in 24 uur? Daar draait René Verleg (54) zijn hand niet voor om. Op dit moment maakt hij zich klaar voor zijn vijfde HomeRide. Een extra bijzondere prestatie, omdat René de kilometers aflegt op zijn handbike.

Handbiker René

Zijn grote passie voor fietsen zet hij graag in om geld op te halen voor het goede doel. “Het geeft een goed gevoel om iets te doen voor iemand anders. Fietsen deed ik altijd al veel, maar als je het doel in je achterhoofd houdt, geeft dat net het extra beetje motivatie”, vertelt René.  

Handbiken 

Na een onderbeenamputatie in 2015 kwam René tijdens het revalideren in aanraking met handbiken. Geld ophalen voor het Ronald McDonald Kinderfonds is niet het enige doel van zijn deelname. “Ik wil iedereen laten zien dat je als je iets wil, je het ook kunt, óók met een handicap.” Toch brengt het handbiken soms ook extra uitdagingen met zich mee.” Een viaduct op fietsen gaat bijvoorbeeld een stuk moeilijker, maar met een duwtje in de rug van zijn teamgenoten krijgt hij alles voor elkaar. “Het mooie aan de HomeRide is dat je nooit alleen fietst. Je doet het met z’n allen. Iedereen trekt elkaar er doorheen.” 

Handbiker René

Fluffy Rabbit 

René fietst mee met team Fluffy Rabbit. Hij kwam in aanraking met het Kinderfonds en HomeRide via Fred Rommens, oprichter van team Fluffy Rabbit, tijdens zijn sollicitatie voor Tree Tops. En inmiddels doet hij volgend jaar voor de vijfde keer mee. “Eigenlijk zou ik er na vier edities een punt achter zetten, maar een vijfde keer kon niet ik toch niet afslaan.” En in die 4 jaar heeft hij ruim €10.000 opgehaald. Inmiddels staat de teller alweer op €300,-. Op 24 en 25 juni 2023 hoopt hij samen met 46 andere leden van Fluffy Rabbit (20 HomeRiders, 22 HomeWalkers en 4 vrijwilligers) weer de uitdaging aan te gaan.

Vogeltaarten 

Vrijwilligers en sponsoren zijn onmisbaar voor het Ronald McDonald Kinderfonds, want zonder zijn we nergens. “Het is daarom heel belangrijk dat we dit blijven doen om zoveel mogelijk geld op te halen”, vertelt René. Hij haalt dan ook alles uit de kast om zoveel mogelijk geld op te halen. Met zijn eigengemaakte vogeltaarten hoopt hij een zo hoog mogelijk bedrag in te zamelen.

Ook jouw passie inzetten om families dichterbij elkaar te brengen? Doe ook mee aan HomeSport Events!

Schrijf je in