%

Voor wie is HomeSport Events?

HomeSport Events HomeRide

Voor wie is HomeSport Events?

HomeSport Events is een uitdaging voor iedereen. Voor ervaren wielrenners, hardlopers en wandelaars, en voor mensen die nog niet zoveel kilometers maken. Geen sporter? Maak je dan onmisbaar als teambegeleider of vrijwilliger. Allemaal met hetzelfde doel: het verschil willen maken voor families met een ziek kind.

HomeSport Events HomeRun

Als HomeSporter sport je met jouw team door de mooiste delen van Nederland. HomeSport Events helpt jullie op weg met trainingsadviezen om goed voorbereid van start te gaan. Tijdens het HomeSport Pre Event ontmoeten deelnemers elkaar, en worden tips & tricks gedeeld. Als sporter maak je een persoonlijke pagina aan om fondsen te werven.

Samen sterk

Met wie vorm jij een team? Vraag familie, vrienden, buren of collega’s om samen aan de start te staan. Sportief of minder sportief, dat maakt niet uit: iedereen kan meedoen. Sportievelingen gaan aan de slag om de estafette te voltooien. En langs de lijn houden begeleiders jullie team draaiend. Bovendien staat meedoen als organisatie garant voor teambuilding.

Rollen binnen een team

Teamcaptain

Elk team heeft een teamcaptain. Dat kan als sporter of begeleider. Als teamcaptain ben je het kloppend hart van jullie team. Jij bent ook degene die het team inschrijft. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor de organisatie van HomeSport Events, en je houdt je team op de hoogte van HomeSport nieuws. Je houdt ook jullie teampagina up to date. En tijdens de tocht motiveer je jullie team om door te zetten, ook in de kleinste uren van de nacht.

Energieke begeleiders

Elk HomeSport team heeft begeleiders nodig. Als begeleider houd je jullie team draaiend vanaf het eerste moment. Net als de sporters maak je als begeleider een persoonlijke pagina aan om je steun aan het team bekend te maken en fondsen te werven. Een begeleider kan verschillende rollen vervullen binnen een team. We noemen een paar voorbeelden:

HomeSport Events
 • Verzorger
  Maak je de lekkerste broodjes voor onderweg of ben je het massagetalent dat de benen van de HomeSporters soepel kan houden? Weet je bovendien hoe jij de HomeSporters kunt opbeuren als ze er even doorheen zitten? Dan ben je onmisbaar voor het team. Neem voor de zekerheid de verbanddoos mee onderweg.

 • Manager fondsenwerving
  Ben je een netwerker? Zet je dan in om sponsorbedragen op te halen bij bedrijven en particulieren. Samen met je teamgenoten bedenk je acties. Je organiseert sponsoracties in jullie omgeving, bij de sportclub of op je werk.

HomeSport Events
 • Materiaalverzorger
  Je bent verantwoordelijk voor het vervoer en het materiaal. Je bent de rots in de branding bij pech onderweg. Met een teamauto ben je altijd binnen dertig minuten afstand van de sporters.
 • PR- en socialmediamanager
  Jij beheert de actiepagina van het team. Je plaatst regelmatig nieuwsberichten en foto's van trainingen, sponsoracties of publiciteitsstunts. Je zorgt voor lokale en regionale bekendheid van jullie team via bijvoorbeeld Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Deel jullie verhaal via de lokale radio of televisiezender te woord. Zij zenden vaak graag een item over HomeSport Events uit.
HomeSport Events vrijwilligers

 

Betrokken vrijwilligers

Wil je graag helpen om van HomeSport Events voor iedereen een onvergetelijke uitdaging te maken? Zet je dan op 24 en 25 juni 2023 in als vrijwilliger. Zet je in bij de start of finish, of bij een van de rustpunten in het land. 

Kom helpen als vrijwilliger