247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
HomeSport Events HomeRide

Voor wie is HomeSport Events?

HomeSport Events is een uitdaging voor iedereen. Voor ervaren wielrenners, hardlopers en wandelaars, en voor mensen die nog niet zoveel kilometers maken. Geen sporter? Maak je dan onmisbaar als teambegeleider of vrijwilliger. Allemaal met hetzelfde doel: het verschil willen maken voor families met een ziek kind.

Titel
Digitale gids
Inhoud

Alles wat je moet weten over HomeSport Events gebundeld in een online gids.

HomeSport Events

Als HomeSporter sport je met jouw team door de mooiste delen van Nederland. HomeSport Events helpt jullie op weg met trainingsadviezen om goed voorbereid van start te gaan. Tijdens het HomeSport Pre Event ontmoeten deelnemers elkaar, en worden tips & tricks gedeeld. Als sporter maak je een persoonlijke pagina aan om fondsen te werven.

Samen sterk

Met wie vorm jij een team? Vraag familie, vrienden, buren of collega’s om samen aan de start te staan. Sportief of minder sportief, dat maakt niet uit: iedereen kan meedoen. Sportievelingen gaan aan de slag om de estafette te voltooien. En langs de lijn houden begeleiders jullie team draaiend. Bovendien staat meedoen als organisatie garant voor teambuilding.

Rollen binnen een team

Teamcaptain

Elk team heeft een teamcaptain. Dat kan als sporter of begeleider. Als teamcaptain ben je het kloppend hart van jullie team. Jij bent ook degene die het team inschrijft. Daarnaast ben je aanspreekpunt voor de organisatie van HomeSport Events, en je houdt je team op de hoogte van HomeSport nieuws. Je houdt ook jullie teampagina up to date. En tijdens de tocht motiveer je jullie team om door te zetten, ook in de kleinste uren van de nacht.

Energieke begeleiders

Elk HomeSport team heeft begeleiders nodig. Als begeleider houd je jullie team draaiend vanaf het eerste moment. Net als de sporters maak je als begeleider een persoonlijke pagina aan om je steun aan het team bekend te maken en fondsen te werven. Een begeleider kan verschillende rollen vervullen binnen een team. We noemen een paar voorbeelden:

HomeRunners onderweg
 • Verzorger
  Maak je de lekkerste broodjes voor onderweg of ben je het massagetalent dat de benen van de HomeSporters soepel kan houden? Weet je bovendien hoe jij de HomeSporters kunt opbeuren als ze er even doorheen zitten? Dan ben je onmisbaar voor het team. Neem voor de zekerheid de verbanddoos mee onderweg.

 • Manager fondsenwerving
  Ben je een netwerker? Zet je dan in om sponsorbedragen op te halen bij bedrijven en particulieren. Samen met je teamgenoten bedenk je acties. Je organiseert sponsoracties in jullie omgeving, bij de sportclub of op je werk.

HomeSport Events
 • Materiaalverzorger
  Je bent verantwoordelijk voor het vervoer en het materiaal. Je bent de rots in de branding bij pech onderweg. Met een teamauto ben je altijd binnen dertig minuten afstand van de sporters.
 • PR- en socialmediamanager
  Jij beheert de actiepagina van het team. Je plaatst regelmatig nieuwsberichten en foto's van trainingen, sponsoracties of publiciteitsstunts. Je zorgt voor lokale en regionale bekendheid van jullie team via bijvoorbeeld Facebook, Twitter, Instagram en LinkedIn. Deel jullie verhaal via de lokale radio of televisiezender te woord. Zij zenden vaak graag een item over HomeSport Events uit.
HomeSport Events vrijwilligers

 

Betrokken vrijwilligers

Wil je graag helpen om van HomeSport Events voor iedereen een onvergetelijke uitdaging te maken? Zet je dan in als vrijwilliger. Zet je in bij de start of finish, of bij een van de rustpunten in het land. 

Kom helpen als vrijwilliger

Over HomeSport Events
1. Wat is HomeSport Events?

Een unieke sportieve uitdaging aangaan én je samen sterk maken voor het goede doel: dat is HomeRide, HomeRun en HomeWalk, ook wel HomeSport Events. In teamverband sporten HomeSporters 24 uur lang. Met deze sponsortocht wordt geld ingezameld voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Teams zamelen geld in voor een zelfgekozen Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis. Met iedere kilometer die HomeSporters afleggen, verkleinen we de afstand tussen ouders en hun zieke kind. #keepingfamiliesclose

2. Wie kunnen er meedoen aan HomeSport Events?

Ben je een doorgewinterde sporter of moet je je eerste kilometers nog maken? Iedereen kan meedoen aan HomeSport Events. Het gaat erom dat je doorzettingsvermogen hebt én iets voor zieke kinderen en hun ouders wilt betekenen. Je sport met een zelfgekozen team in estafettevorm 24 uur. Dag en nacht, in weer en wind. Ook als je minder sportief bent, kun je meedoen aan HomeSport Events. Bijvoorbeeld als teambegeleider, materiaalhulp of vrijwilliger.

3. Uit hoeveel teamleden bestaat een team?

Een HomeSport Events team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 10 sporters, en een aantal begeleiders die niet meesporten.

Voor de veiligheid en de nodige support wordt er altijd in tweetallen gesport door wielrenners en wandelaars. Een hardloper wordt altijd begeleid door een begeleider op de fiets.

4. Wat zijn de rollen binnen een team?

Een HomeSport Events team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 10 sporters en een aantal begeleiders die niet meesporten. Elk team heeft een teamcaptain. Daarnaast kan een team ook aangevuld worden met een PR- en socialmediamanager, logistiek manager, fondsenwerver en/of een verzorger. Lees hier alles over de rollen binnen elk team.  

5. Wat kan ik verwachten aan ondersteuning vanuit de organisatie?

De organisatie zorgt voor praktische tips & tricks en handvatten, zodat jij je met je team maximaal kunt voorbereiden op het HomeSport Events weekend en voor die tijd het streefbedrag van € 7.000 kunt behalen. Denk hierbij aan downloadbestanden die beschikbaar komen zodra je als deelnemer bent ingeschreven. Bijvoorbeeld trainingsschema's, persbericht om lokale media te benaderen en logistieke en fondsenwervende tips.

HomeSport Events organiseert informatiebijeenkomsten en een Pre-Event om jullie optimaal voor te bereiden. Tot slot maak je op homesportevents.nl een teampagina en persoonlijke pagina aan, die je helpen bij acties en fondsenwerving.

6. Mag ik ook meedoen voor een specifiek Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis?

Jazeker. Als je loopt voor een specifiek Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis komen jullie sponsorgelden volledig ten goede aan het door jouw gekozen Huis, Huiskamer of vakantiehuis.

7. Mag ik de volledige tocht sporten?

Als een deelnemer de volledige 500, 240 of 120 km wil afleggen, mag dat. We promoten dit echter niet. Zoveel kilometer sporten in 24 uur is een unieke prestatie die voor weinig mensen weggelegd zal zijn.

8. Wat zijn de kosten om deel te nemen aan HomeSport Events?

Per sporter bedragen de inschrijfkosten € 75. De inschrijfkosten bedragen € 75 per sporter en € 40* per begeleider. Hiermee worden organisatorische kosten zoals eten en drinken onderweg, de track&trace-apparaten en faciliteiten bekostigd. Zowel sporters als begeleiders wordt gevraagd zich via de website bij zijn/haar team in te schrijven. 

*Per 1-9-2023 is het inschrijfgeld voor begeleiders verhoogd naar € 40. Net als de sporters ontvangen zij in 2024 ook een shirt vanuit de organisatie.

Daarnaast dien je als team minimaal € 7.000 aan sponsorgeld op te halen, bestemd voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Tip: kijk ook eens bij de vragen/antwoorden onder het kopje 'fondsenwerving'.

9. Tot wanneer kan een team zich inschrijven?

Inschrijven voor HomeSport Events is mogelijk tot 1 mei 2024. Let op: zorg dat alle teamleden voor deze datum zijn aangemeld.

Help als vrijwilliger

Het verschil maken tijdens HomeSport Events? Help als vrijwilliger op een van de checkpoints!