247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube

Deel dit verhaal

“HomeSport Events staat in mijn top-10 belevenissen”

Samen met meer dan dertig collega’s is Paul, medeoprichter van Maripaan Groep, op 29 en 30 juni van de partij tijdens HomeSport Events. “We gaan wielrennen, hardlopen én wandelen. We willen zoveel mogelijk collega’s de kans bieden om aan te haken.” Als het gaat om fondsenwerven heeft Maripaan Groep een ambitieuze doelstelling.

Maripaan Groep HomeRide

Het is niet de eerste keer dat Maripaan Groep zich sportief inzet voor Huis Groningen. Negen jaar terug trokken ze voor het eerst de wielrenschoenen aan. Paul: “De herinnering is altijd in ons achterhoofd gebleven. De herinnering aan een bijzonder evenement.” Na een pauze van een paar jaar begint het weer te kriebelen. Maripaan Groep pakt het direct groots aan: niet één, maar drie teams staan aan de start op 29 juni. “We willen zoveel mogelijk collega’s de kans geven om aan te haken, want het animo is groot.”

De verwachtingen overtreffen

De drie teams van Maripaan Groep hebben samen een ambitieus doel: in totaal € 99.999 euro ophalen voor Ronald McDonald Huis Groningen. Daar zit ook een symbolische gedachte achter. “We zijn een 9-plus organisatie: we streven ernaar om de verwachtingen te overtreffen, om goed te zijn voor onze medewerkers, klanten, gasten en relaties. Daar hoort een beoordeling van 9 of hoger bij. Vandaar dat we voor de symbolische opbrengst van € 99.999 gaan, verdeeld over drie teams.” Een overnachting in een Ronald McDonald Huis kost € 60. Halen ze hun doel, dan sport Maripaan Groep meer dan 1.600 overnachtingen bij elkaar voor families met een ziek kind. “Het zou fantastisch zijn als dat lukt."

Maripaan Groep HomeRide

Vitaliteit en teambuilding

Het is één grote teambuildingsactiviteit volgens Paul, en dat begint lang voordat het startschot klinkt op zaterdag 29 juni bij Papendal. Paul en z’n collega’s zijn al druk bezig met de voorbereidingen. “Je werkt er samen naartoe. We trainen samen en zetten fondsenwervende acties op. Dat versterkt de onderlinge band tussen collega’s.” Om geld op te halen hebben ze verschillende acties op touw gezet.

Een tegenprestatie bieden helpt daarbij. “We hebben een actie waarbij zakelijke relaties een magneetsticker kunnen kopen met hun logo. Die plakken we op 29 en 30 juni op onze volgauto’s. Na afloop krijgen ze de magneetsticker cadeau. Verder organiseren we twee benefietdiners in ons restaurant Graansilo Eten en Drinken, hebben op kerstmarkten gestaan en verkopen ons Graansilo Tripel bier. En er staat nog meer op de planning. We proberen de kosten altijd zo laag mogelijk te houden door samen te werken met onze zakelijke relaties, zodat de opbrengst volledig naar onze deelname aan HomeSport Events gaat.”

Wat maakt het event volgens Paul zo bijzonder? “Meedoen brengt iets teweeg binnen het bedrijf, ook bij de collega’s die niet meedoen. Iedereen is erbij betrokken. Het verenigt, want samen ga je voor dat ene doel: families een plek bieden in Ronald McDonald Huis Groningen. Bovendien biedt HomeSport Events de ideale combinatie tussen vitaliteit, teambuilding en iets betekenen voor het goede doel. En het groepsgevoel dat loskomt als je uiteindelijk de finish passeert na 24 uur sporten, dat is fantastisch.”

Steun de Maripaan fiets toppers, Maripaan hardloop toppers of Maripaan wandel toppers. Zelf meedoen aan HomeSport Events met collega’s, vrienden of familie? Schrijf je in vóór 1 mei.

Doe mee

 

Maripaan Groep stelt haar Graansilo Tripel bier ter beschikking aan andere HomeSport Events teams. Het bier is in te kopen tegen kostprijs. Haal per verkochte doos € 10 op voor jouw team. Interesse? Stuur een mailtje naar [email protected] voor meer info.