247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
Juliette

In twee weken tijd een dochter gekregen en kwijtgeraakt

Deel dit verhaal

Op 3 mei 2016 bevalt Sanne van haar derde dochter Juliette. Vlak na de geboorte blijkt dat het kleine meisje een zeer zeldzame, niet operabele, agressieve hersentumor heeft die op dat moment al 3 centimeter groot is. Als Juliette 17 dagen oud is, overlijdt ze.

Juliette en Sanne

Begin 2018, nog midden in de rouw en vlak na de geboorte van hun vierde dochter, besluit Sanne mee te doen aan HomeRun. Als eerbetoon aan hun overleden meisje. “In twee weken tijd hebben we een prachtige dochter gekregen en zijn we haar ook weer kwijt geraakt. Dat is zo’n bizarre, emotionele gebeurtenis”, vertelt Sanne. “Zoiets is bijna niet te bevatten. In de korte tijd die we met haar hebben gehad, hebben we veel tijd doorgebracht in de Ronald McDonald Huiskamer in het WKZ. Daar konden we als gezin met onze andere twee dochters (toen 3,5 en 1,5 jaar) samen zijn.”

Andere mensen geworden

“Voor de geboorte van ons meisje was ons werk voor ons heel belangrijk”, gaat Sanne verder. “Dat is nu anders. Je kunt eigenlijk wel stellen dat Juliette van ons ‘andere mensen’ heeft gemaakt, op een positieve manier. We hebben een wereld leren kennen waar we geen weet van hadden. Er zijn zo veel ernstig zieke kinderen die het heel hard nodig hebben dat hun ouders dichtbij zijn. Dat heeft onze ogen geopend en ons gemotiveerd om wat te gaan doen voor de Ronald McDonald Huizen.”

Sanne team juliette

Ongeoefende hardloper

“Na de geboorte van onze vierde dochter, zag ik in februari 2018 een oproep voor HomeRun. Ik wist meteen ‘dat gaan we doen!’ Daarmee kan ik in naam van Juliette iets moois en goeds doen voor heel veel andere zieke kinderen. Ook al was ik helemaal geen hardloper”, grapt Sanne. “Ietwat impulsief heb ik toen via Facebook een oproep gedaan. In een paar uur tijd hadden we een team geformeerd van bekenden en onbekenden. En het was in een woord fantastisch!”

Een-na-laatste

“Ook al kwamen we als een-na-laatste team over de finish…we hebben ons doel gehaald”, zegt Sanne trots. “Het gaat ons ook niet om de sportieve prestaties. Het gaat om de saamhorigheid die we ervaren, om de prachtige verhalen van mede-hardlopers die we onderweg tegenkomen, om de warmte van het evenement; we zijn een gezelligheidsteam. Alles is zo goed geregeld: de rustpunten op het parcours, het eten en drinken, de route, de sfeer. En het resultaat mag er zijn. We hebben ruim € 21.000 opgehaald voor de Ronald McDonald Huizen. Geweldig toch!”

Help mee

Sanne en haar gezin brachten veel tijd door in de Ronald McDonald Huiskamer. Zo konden zij in een moeilijke periode toch als gezin samen zijn. Het Kinderfonds brengt al meer dan 35 jaar gezinnen met zieke en zorgintensieve kinderen bij elkaar. Help jij ook mee? Doe mee aan HomeSport Events op 24-25 juni 2023!

Ja, ik doe mee