%
Fluffy Rabbit HomeRide

Lars helpt zus Marit weer in het zadel

Deel dit verhaal

Marit (19) en Lars (27) fietsen het liefst elke kilometer samen. Tijdens HomeRide splitst de captain hun teams op, maar broer en zus zorgen voor een snelle hereniging. Een slimme actie, want in de laatste etappe komt Marit lelijk ten val en moet broerlief snel handelen.

Fluffy Rabbit HomeRide

Hoe graag ze gezinnen met een ziek of zorgintensief kind steunen, laat de hechte familie van Lars en Marit zien. Maar liefst 14 familieleden zetten zich in tijdens HomeRide en HomeWalk. Met hun teams halen ze € 76.000 op, waarvan € 13.911 voor de Kindervallei en Huis Maastricht. Vader Fred: “In ons team vind je geen topsporters, maar gewone doorzetters die door het stof gaan voor het Kinderfonds. Zelfs in de nachtelijke regenbuien. Ome Wim van 67 kocht vorig jaar zijn eerste racefiets en tikte deze HomeRide de 300 kilometer aan.”

Moeder Liesbeth, vrijwilliger in het Ronald McDonald Huis in Veldhoven, is betoverd door de Kindervallei. “Zo bijzonder wat ze daar doen. Alles is aangepast en je kan er jezelf zijn. Deze plek doet iedereen goed. In plaats van HomeRide liep ik dit jaar met mijn broer en zus HomeWalk. Toch miste ik die 24 uur mijn man en kinderen naast me. Dat ik ze kon opvangen bij de eindstreep was heel emotioneel.”

Fluffy Rabbit HomeRide

Duwtje in de rug

Het gezin sloot het Kinderfonds 19 jaar geleden al in hun hart. Als Marit direct na haar geboorte wordt opgenomen met een bijnieraandoening, verblijven ze in Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Sindsdien heeft ze medicijnen nodig en zijn zware inspanningen niet zonder risico. Voor Marit is HomeRide extra uitdagend, vooral als ze in de laatste etappe een flinke smak maakt. “Mijn broer kwam bezorgd aangerend en schatte de situatie in. Speciale medicatie toedienen was gelukkig niet nodig.” Lars: “Haar been zag er slecht uit, maar we konden haar oplappen. Het team paste het tempo aan en ik gaf haar wat duwtjes in de rug. Doorweekt maar voldaan haalden we de finish.”

Volgend jaar ook meedoen aan deze sportieve uitdaging?

Schrijf je in