247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
Team Nicu

Deel dit verhaal

Iets moois terug doen

Team Nicu gaat ervoor

Toen Ceciel bij toeval terechtkwam op de website van HomeRun, dacht ze: dit is iets voor mij! Als oud-gast van Ronald McDonald Huis Nijmegen én sinds een jaar sportief als hardloopster, viel het puzzelstukje op z’n plek.

“Onze dochter Benthe werd na haar geboorte met een hersenbloeding opgenomen op de Nicu, neonatale intensive care unit, van het Radboudumc. Daardoor hebben wij ruim zes angstige weken doorgebracht in het naastgelegen Ronald McDonald Huis. Na een goed verlopen zwangerschap van 37 weken, was dit totaal onverwacht. Het is erg fijn om in zo’n zware periode dicht bij je kindje te kunnen zijn.” 

Teamnaam spreekt voor zich 

In de naaste omgeving van Ceciel en haar man Bas zijn er meer ouders die in Ronald McDonald Huis Nijmegen hebben verbleven, waaronder vrienden en haar eigen zus. Dit omdat hun kinderen ook voor een langere periode op de Nicu waren opgenomen. Ze hoefden niet lang na te denken toen de vraag kwam of zij deel wilden uitmaken van het team. Inmiddels is het team compleet met tien renners en vier verzorgers en spreekt de naam voor zich: Team Nicu. “Wij hebben het Huis ervaren als een zeer fijne plek”, vertelt Ceciel. “Het is verschrikkelijk om ‘s nachts je kind in het ziekenhuis achter te moeten laten. Maar daarom zo fijn dat je slechts op een afstand van tien minuten lopen van haar verblijft en, als het nodig is, zo weer aan haar bedje kunt staan.” Met Benthe gaat het inmiddels heel goed. “Het lijkt erop dat ze er wonder boven wonder niets aan heeft over gehouden.” 

Iets moois terug doen 

Het team vindt het belangrijk dat ook in de toekomst de Huizen een thuis kunnen blijven bieden aan ouders van zieke kinderen. “Vrijwilligers staan er dag en nacht klaar om het de ouders aan niets te laten ontbreken. Wij vinden dat we daar iets moois voor terug mogen doen, dus: we gaan ervoor!” 

Doe ook mee aan HomeSport Events