247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube

Deel dit verhaal

Van HomeSporter naar vrijwilliger

Voor de derde keer staat Valery Verschoor dit jaar aan de start van HomeSport Events, het 24-uurse sportevenement van het Ronald McDonald Kinderfonds. Op 29 & 30 juni 2024 doet ze mee om geld om te halen voor Ronald McDonald Huis Emma Amsterdam. De eerste keer maakte zoveel indruk op haar, dat ze inmiddels ook vrijwilliger is geworden in het Huis.

Team Run4kids

“In 2019 deed ik voor het eerst mee aan HomeSport Events. Bart, een vriend van mij, is assistent-manager van het Huis. Ik heb altijd met hem gehandbald, hoewel ik eigenlijk een betere hardloper ben. Dat wist hij. Dus toen hij voor het eerst mee deed aan HomeRun, de hardloop discipline van HomeSport Events, vroeg hij mij om mee te doen.”

Teamvergaderingen in het Huis

Vol enthousiasme stortte Valery zich op het avontuur. Van de Ronald McDonald Huizen had ze al wel eens gehoord, maar wat de Huizen daadwerkelijk betekenen voor families met een ziek kind, wist ze nog niet.  “Alle teamvergaderingen werden in het Huis georganiseerd. Toen een gezin dat daar verbleef kwam vertellen hoe belangrijk het Huis voor hun was, kreeg ik nóg meer motivatie. En dit zorgde er ook voor dat ik vrijwilliger ben geworden.”

Team Run4kids

Aan de start met een gebroken teen en zere rug

Het trainen kon beginnen. Hoewel niet iedereen uit de groep elkaar kende, werd ook de groep steeds hechter. Deels door de fondsenwervende activiteiten die ze vooraf aan het event organiseerden. “Mijn eerste HomeRun stond ik aan de start met een gebroken teen en een zere rug. Het was niet helemaal mijn editie. Onderweg ben ik even gestopt want ik zat er helemaal doorheen. Een teamgenoot heeft mij er toen doorheen getrokken door even met mij te strekken en wat yoga- en ademhalingsoefeningen te doen. Ik kon er toen weer helemaal tegenaan. Zó bijzonder.”

run4kids

Een heel bijzonder gevoel

In 2024 staat Valery voor de derde keer aan de start. Waar veel deelnemers het meest uitkijken naar de feestelijke finish, kijkt Valery vooral uit naar de start zelf. “Het feest begint voor mij al wanneer we vol frisse moed verzamelen op de parkeerplaats. Een weekend vol muziek, waardevolle gesprekken, en sportieve uitdagingen staan dan op ons te wachten. Een heel bijzonder gevoel waar ik écht weer naar uitkijk.”

Doe ook mee aan HomeSport Events

Help als vrijwilliger