247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
HomeSport Events

Voor de vierde keer To The Mex

Deel dit verhaal

Voor de vierde keer staat Martin aan de start van HomeSport Events op zaterdag 29 juni 2024. Martin is zo’n doorgewinterde HomeSporter dat er zelfs een heuse tatoeage van het evenement op zijn kuit pronkt. “Eén keer heb ik de volledige 500 kilometer gefietst als fullrider”, vertelt hij. “Nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging: 240 kilometer hardlopen.”

to the mex tattoos

In 2023 neemt het team even een pauze, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Het begint weer te kriebelen als Jordy, zwager van Martin en eveneens fanatiek HomeSporter, een balletje opgooit. “Jordy heeft de teamnaam, ‘To The Mex’, op zijn kuit getatoeëerd met daaronder de jaartallen van de edities waaraan we hebben deelgenomen. Hij vertelde me dat het tijd werd om dat lijstje aan te vullen met een nieuw jaartal. En zo is het balletje weer gaan rollen”, aldus Martin. Het team gaat in 2024 wel voor een nieuwe uitdaging: ze verruilen de fiets voor de hardloopschoenen. “Zo blijven we onszelf uitdagen.”

To The Mex finish 2021

Een jaar in Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam

Team To The Mex doet mee voor Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. Hier verblijven Martin en zijn vrouw Manon na de vroeggeboorte van zoon Mex (nu 6). De eerste vijf maanden van zijn leven brengt Mex door in het ziekenhuis. Al die tijd verblijven Martin en Manon in Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. “Als het Huis er niet was geweest, hadden we in onze auto geleefd. Op de parkeerplaats van het ziekenhuis. We wilden het liefst 24 uur per dag bij Mex zijn.” Nog steeds is het gezin regelmatig in het Huis te vinden als Mex weer naar het ziekenhuis moet. “Soms voor een week, soms drie maanden. Alles bij elkaar opgeteld hebben we al een jaar in het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam verbleven. We zijn zo dankbaar dat het Huis er is.”

martin manon en mex

“Het verveelt nooit”

Komende editie staat ook Manon voor het eerst als teamlid aan de start tijdens HomeSport Events. Als begeleider zal ze het team ondersteunen. Dat maakt deze editie extra bijzonder voor Martin. “Ik kijk ernaar uit om het samen met Manon te beleven.” Deelname aan HomeSport Events verveelt volgens hem nooit. “Elke editie is weer anders. Het is zo ontzettend goed georganiseerd en de routes brengen je langs plekken waar je anders niet snel komt. Je ontmoet andere mensen en hoort verhalen van andere teams. Allemaal doen we mee voor hetzelfde doel: families een plek dicht bij elkaar geven. Wij weten hoe belangrijk dat is.”

 

Net als Martin en Manon meedoen aan HomeSport Events? Meld jouw team gelijk aan!

Schrijf je in