247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube
HomeSport Events

Praktische zaken

Informatie voor sporters en begeleiders

In het weekend van 29 en 30 juni 2024 sporten HomeSporters honderden kilometers binnen 24 uur. Wielrennend, hardlopend of wandelend volgen ze routes door heel Nederland. Op deze pagina vind je alle praktische informatie over het weekend zelf: van de route en veiligheid onderweg tot fondsenwerving.

Route

HomeSport Events HomeRiders vanaf de rug gezien

De routes van HomeSport Events 2024 zijn honderden kilometers lang en leiden dwars door Nederland. Zodra de routes voor 2024 bekend zijn, delen we ze op deze pagina. De routes zijn gedurende het jaar in ontwikkeling en worden tijdig met alle teams gedeeld.

Bekijk de routes

Onderweg

HomeSporter krijgt pasta op een checkpoint

HomeSport Events zijn non-stop tochten, die dag en nacht doorgaan. Voor de veiligheid van alle teams worden er de nodige maatregelen getroffen. Hier vind je meer informatie over wat je onderweg kunt verwachten.
 

Meer over onderweg

Fondsenwerving

HomeSport Events fondsenwerving telefoon in hand

Als HomeSporter lever je niet alleen een sportieve prestatie, met jouw team zamel je ook geld in voor een Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis. Hoe pak je dat aan? Hier vind je alles wat jij moet weten over fondsenwerving.
 

Over fondsenwerving

Titel
Handige documenten
Inhoud

Hulp nodig met fondsenwerven en trainen? Neem dan eens een kijkje bij de Handige documenten. Daar vind je alle documenten die je kunnen helpen in voorbereiding op HomeSport Events. Van logo's, visuals en e-mailhandtekeningen tot trainingsschema's.

Titel
Voor bedrijven
Inhoud

Als bedrijf kun je op verschillende manieren een bijdrage leveren aan HomeSport Events. Doe mee met een team, word sponsor of help mee als vrijwilliger samen met collega's. Lees meer over wat je als bedrijf kunt betekenen voor HomeSport Events.

 

teams aan de start

 

HomeSporters

 

opgehaald in 2023

In 2023 stond een recordaantal teams aan de start van HomeSport Events. Samen haalden zij voor ruim 24.000 overnachtingen aan donaties op met hun deelname. De ruim 1.300 HomeSporters gingen 24 uur lang wielrennen, hardlopen of wandelen vanuit Zwolle, dwars door Nederland.

Veelgestelde vragen

Over HomeSport Events
1. Wat is HomeSport Events?

Een unieke sportieve uitdaging aangaan én je samen sterk maken voor het goede doel: dat is HomeRide, HomeRun en HomeWalk, ook wel HomeSport Events. In teamverband sporten HomeSporters 24 uur lang. Met deze sponsortocht wordt geld ingezameld voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Teams zamelen geld in voor een zelfgekozen Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis. Met iedere kilometer die HomeSporters afleggen, verkleinen we de afstand tussen ouders en hun zieke kind. #keepingfamiliesclose

2. Wie kunnen er meedoen aan HomeSport Events?

Ben je een doorgewinterde sporter of moet je je eerste kilometers nog maken? Iedereen kan meedoen aan HomeSport Events. Het gaat erom dat je doorzettingsvermogen hebt én iets voor zieke kinderen en hun ouders wilt betekenen. Je sport met een zelfgekozen team in estafettevorm 24 uur. Dag en nacht, in weer en wind. Ook als je minder sportief bent, kun je meedoen aan HomeSport Events. Bijvoorbeeld als teambegeleider, materiaalhulp of vrijwilliger.

3. Uit hoeveel teamleden bestaat een team?

Een HomeSport Events team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 10 sporters, en een aantal begeleiders die niet meesporten.

Voor de veiligheid en de nodige support wordt er altijd in tweetallen gesport door wielrenners en wandelaars. Een hardloper wordt altijd begeleid door een begeleider op de fiets.

4. Wat zijn de rollen binnen een team?

Een HomeSport Events team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 10 sporters en een aantal begeleiders die niet meesporten. Elk team heeft een teamcaptain. Daarnaast kan een team ook aangevuld worden met een PR- en socialmediamanager, logistiek manager, fondsenwerver en/of een verzorger. Lees hier alles over de rollen binnen elk team.  

5. Wat kan ik verwachten aan ondersteuning vanuit de organisatie?

De organisatie zorgt voor praktische tips & tricks en handvatten, zodat jij je met je team maximaal kunt voorbereiden op het HomeSport Events weekend en voor die tijd het streefbedrag van € 7.000 kunt behalen. Denk hierbij aan downloadbestanden die beschikbaar komen zodra je als deelnemer bent ingeschreven. Bijvoorbeeld trainingsschema's, persbericht om lokale media te benaderen en logistieke en fondsenwervende tips.

HomeSport Events organiseert informatiebijeenkomsten en een Pre-Event om jullie optimaal voor te bereiden. Tot slot maak je op homesportevents.nl een teampagina en persoonlijke pagina aan, die je helpen bij acties en fondsenwerving.

6. Mag ik ook meedoen voor een specifiek Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis?

Jazeker. Als je loopt voor een specifiek Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis komen jullie sponsorgelden volledig ten goede aan het door jouw gekozen Huis, Huiskamer of vakantiehuis.

7. Mag ik de volledige tocht sporten?

Als een deelnemer de volledige 500, 240 of 120 km wil afleggen, mag dat. We promoten dit echter niet. Zoveel kilometer sporten in 24 uur is een unieke prestatie die voor weinig mensen weggelegd zal zijn.

8. Wat zijn de kosten om deel te nemen aan HomeSport Events?

Per sporter bedragen de inschrijfkosten € 75. De inschrijfkosten bedragen € 75 per sporter en € 40* per begeleider. Hiermee worden organisatorische kosten zoals eten en drinken onderweg, de track&trace-apparaten en faciliteiten bekostigd. Zowel sporters als begeleiders wordt gevraagd zich via de website bij zijn/haar team in te schrijven. 

*Per 1-9-2023 is het inschrijfgeld voor begeleiders verhoogd naar € 40. Net als de sporters ontvangen zij in 2024 ook een shirt vanuit de organisatie.

Daarnaast dien je als team minimaal € 7.000 aan sponsorgeld op te halen, bestemd voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Tip: kijk ook eens bij de vragen/antwoorden onder het kopje 'fondsenwerving'.

9. Tot wanneer kan een team zich inschrijven?

Inschrijven voor HomeSport Events is mogelijk tot 1 mei 2024. Let op: zorg dat alle teamleden voor deze datum zijn aangemeld.