%

Praktische zaken

Informatie voor sporters en begeleiders

HomeSport Events

Praktische zaken

Informatie voor sporters en begeleiders

In het weekend van 24 en 25 juni 2023 sporten HomeSporters honderden kilometers binnen 24 uur. Wielrennend, hardlopend of wandelend volgen ze routes door heel Nederland. Op deze pagina vind je alle praktische informatie over het weekend zelf: van de route en veiligheid onderweg tot fondsenwerving.

Route

HomeSport Events HomeRide

De routes van HomeSport Events 2023 zijn honderden kilometers lang en leiden dwars door Nederland, langs verschillende Ronald McDonald Huizen. De routes zijn gedurende het jaar in ontwikkeling en worden tijdig met alle teams gedeeld.

Bekijk de routes

Onderweg

HomeSport Events nacht

HomeSport Events zijn non-stop tochten, die dag en nacht doorgaan. Voor de veiligheid van alle teams worden er de nodige maatregelen getroffen. Hier vind je meer informatie over wat je onderweg kunt verwachten.

Meer over onderweg

Fondsenwerving

HomeSport Events fondsenwerving telefoon in hand

Als HomeSporter lever je niet alleen een sportieve prestatie, met jouw team zamel je ook geld in voor een Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis. Hoe pak je dat aan? Hier vind je alles wat jij moet weten over fondsenwerving.

Over fondsenwerving

Titel
Handige documenten
Inhoud

Hulp nodig met fondsenwerven en trainen? Neem dan eens een kijkje bij de Handige documenten. Daar vind je alle documenten die je kunnen helpen in voorbereiding op HomeSport Events. Van logo's, visuals en e-mailhandtekeningen tot trainingsschema's.

Titel
Voor bedrijven
Inhoud

Als bedrijf kun je op verschillende manieren een bijdrage leveren aan HomeSport Events. Doe mee met een team, word sponsor of help mee als vrijwilliger samen met collega's. Lees meer over wat je als bedrijf kunt betekenen voor HomeSport Events.

 

uur samen sporten

 

deelnemende teams in 2022

 

opgehaald in 2022

Ga jij ook de uitdaging aan?

Ouders en hun zieke kind dicht bij elkaar. Dat is waarvoor je je inzet tijdens HomeSport Events. Samen honderden kilometers wielrennen, hardlopen of wandelen. Zo geef je voor ouders een plek dicht bij hun zieke kind. Voor die zo nodige kus of knuffel voor het slapengaan.

Ik doe mee!

Veelgestelde vragen

Over HomeSport Events
1. Wat is HomeSport Events?

Een unieke sportieve uitdaging aangaan én je samen sterk maken voor het goede doel: dat is HomeRide, HomeRun en HomeWalk, ook wel HomeSport Events. In teamverband sporten HomeSporters 24 uur lang. Met deze sponsortocht wordt geld ingezameld voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Teams zamelen geld in voor een zelfgekozen Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis. Met iedere kilometer die HomeSporters afleggen, verkleinen we de afstand tussen ouders en hun zieke kind. #keepingfamiliesclose

2. Wie kunnen er meedoen aan HomeSport Events?

Ben je een doorgewinterde sporter of moet je je eerste kilometers nog maken? Iedereen kan meedoen aan HomeSport Events. Het gaat erom dat je doorzettingsvermogen hebt én iets voor zieke kinderen en hun ouders wilt betekenen. Je sport met een zelfgekozen team in estafettevorm 24 uur. Dag en nacht, in weer en wind. Ook als je minder sportief bent, kun je meedoen aan HomeSport Events. Bijvoorbeeld als teambegeleider, materiaalhulp of vrijwilliger.

3. Uit hoeveel teamleden bestaat een team?

Een HomeSport Events team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 10 sporters, en een aantal begeleiders die niet meesporten.

Voor de veiligheid en de nodige support wordt er altijd in tweetallen gesport door wielrenners en wandelaars. Een hardloper wordt altijd begeleid door een begeleider op de fiets.

4. Wat zijn de rollen binnen een team?

Een HomeSport Events team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 10 sporters en een aantal begeleiders die niet meesporten. Elk team heeft een teamcaptain. Daarnaast kan een team ook aangevuld worden met een PR- en socialmediamanager, logistiek manager, fondsenwerver en/of een verzorger. Lees hier alles over de rollen binnen elk team.  

5. Wat kan ik verwachten aan ondersteuning vanuit de organisatie?

De organisatie zorgt voor praktische tips & tricks en handvatten, zodat jij je met je team maximaal kunt voorbereiden op het HomeSport Events weekend en voor die tijd het streefbedrag van € 7.000 kunt behalen. Denk hierbij aan downloadbestanden die beschikbaar komen zodra je als deelnemer bent ingeschreven. Bijvoorbeeld trainingsschema's, persbericht om lokale media te benaderen en logistieke en fondsenwervende tips.

HomeSport Events organiseert informatiebijeenkomsten en een Pre-Event om jullie optimaal voor te bereiden. Tot slot maak je op homesportevents.nl een teampagina en persoonlijke pagina aan, die je helpen bij acties en fondsenwerving.

6. Mag ik ook meedoen voor een specifiek Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis?

Jazeker. Als je loopt voor een specifiek Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis komen jullie sponsorgelden volledig ten goede aan het door jouw gekozen Huis, Huiskamer of vakantiehuis.

7. Mag ik de volledige tocht sporten?

Als een deelnemer de volledige 500, 240 of 120 km wil afleggen, mag dat. We promoten dit echter niet. Zoveel kilometer sporten in 24 uur is een unieke prestatie die voor weinig mensen weggelegd zal zijn.

8. Wat zijn de kosten om deel te nemen aan HomeSport Events?

Per sporter bedragen de inschrijfkosten € 75. Hiermee worden organisatorische kosten zoals eten en drinken onderweg, de track&trace-apparaten en faciliteiten bekostigd. Begeleiders betalen € 25 per persoon als inschrijfgeld. Van iedere begeleider wordt gevraagd zich via de website bij zijn/haar team in te schrijven. 

Daarnaast dien je als team minimaal € 7.000 aan sponsorgeld op te halen, bestemd voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Tip: kijk ook eens bij de vragen/antwoorden onder het kopje 'fondsenwerving'.

9. Tot wanneer kan een team zich inschrijven?

Inschrijven voor HomeSport Events is mogelijk tot 1 mei 2023. Let op: zorg dat alle teamleden voor deze datum zijn aangemeld.