%

Route

De routes van HomeSport Events 2023 zijn honderden kilometers lang en leiden dwars door Nederland, langs verschillende Ronald McDonald Huizen. De routes zijn gedurende het jaar in ontwikkeling en worden tijdig met alle teams gedeeld.

HomeSport Events cheerpoint

 

Op de routes vind je onderweg checkpoints en cheerpoints. Checkpoints zijn rustpunten, waar gezorgd is voor allerlei faciliteiten om even uit te rusten, op te laden, wat te eten en drinken, of een massage te krijgen. Cheerpoints zijn kleinere punten op de route, waar je een snelle (gezonde) snack kunt krijgen supporters jullie toejuichen. Zo ga je vol energie verder op pad!

Zodra de route voor 2023 bekend is, vind je 'm hier terug. Houd onze website, social media en de HomeSport Events nieuwsbrief in de gaten voor het laatste nieuws en updates.

Route HomeRide 2023

Route HomeRide

HomeRiders starten bij het stadion van PEC Zwolle. Vanuit daar stappen ze op de fiets richting Vliegveld Twenthe. Deze eerste etappe, die de wielrenners langs Ronald McDonald Huis Zwolle en over slingerende boeren achterwegen brengt, is 72 km lang. Vervolgens gaan ze via rustige wegen, langs het Twentekanaal, op naar Hanzestad Zutphen. Na een etappe van 99 km door de prachtige Veluwezoom komen ze uiteindelijk aan bij Sporthal de Laar in Arnhem. De avondetappe bestaat uit 88 km en brengt de HomeRiders naar de Ireen Wüst IJsbaan in Tilburg. In de nacht gaan ze door richting Rotterdam, naar het Fletcher Hotel Rotterdam Airport, middels een etappe van 82 km. De kortste etappe is die in de ochtend, 64 km van Rotterdam door de polders naar de Vechtsebanen in Utrecht. De laatste etappe van 107 km voert door bosrijke omgevingen, langs Ronald McDonald Huis Utrecht, richting de finish op het Rodetorenplein in Zwolle

Route HomeRun 2023

Route HomeRun

Net als de HomeRiders starten de HomeRunners bij het PEC stadion in Zwolle. De eerste etappe van ruim 53 km brengt de wielrenners langs Ronald McDonald Huis Zwolle naar Zalencentrum Het Anker in Wierden. Vervolgens rennen ze 30 km richting Vliegveld Twenthe, via het Twentepad en wegen door landschappen van bossen, weiden en akkers. Het derde checkpoint, Hockeyclub Deventer, wordt bereikt na de langste etappe van het weekend: bijna 60 km. Vervolgens gaan de HomeRunners door naar E-deck in Teuge in een etappe van 30 km, waarin de zonsopkomst tegemoet wordt gerend over de Wilhelminabrug in Deventer. Het is de kortste etappe, maar wel na weinig nachtrust. Teamwork is dus van belang! HomeRunners ontbijten bij Sportcentrum Tijenraan in Raalte na een etappe van 34 km. De laatste 33 kilometers richting de finish op het Rodetorenplein in Zwolle gaat via de Uiterwaarden en de IJssel, Het Engelse Werk en over de Katerveerbrug.

Route HomeWalk 2023

Route HomeWalk

Ook HomeWalk start op zaterdag 24 juni bij het PEC stadion in Zwolle. De eerste etappe van bijna 21 km gaat naar Reimink Zalen in Lemelerveld, langs Ronald McDonald Huis Zwolle, door het pittoreske boeren-Salland. Vervolgens wandelen de HomeWalkers naar meer bebost gebied in een etappe van 24 km richting Zalencentrum Het Anker in Wierden, waar ook de HomeRunners langskomen. De 24 km lange avondetappe richting Holten brengt HomeWalkers loopt via het enige in Twente overgebleven Schutstal uit 1690, een zelfbedieningspontje. De zonsondergang wandelen ze tegemoet richting Hockeyclub Deventer, in een etappe van 15 km. Gezien het tijdstip is dit misschien wel de meest uitdagende etappe op de route. Vervolgens wandelen ze ruim 19 km de magische zonsopkomst tegemoet langs het Overijsselse Kanaal richting Sportcentrum Tijenraan in Raalte, om daarna te beginnen aan de laatste 26 km naar de finish op het Rodetorenplein in Zwolle.

Start en finish

In 2023 start en finisht HomeSport Events in het mooie Zwolle! HomeSporters gaan op zaterdag 24 juni rond het middaguur van start vanuit het stadion van PEC Zwolle en zullen 24 uur later finishen in het centrum van de Hanzestad. In onderstaande video vertellen Wietze de Jager (Radio 538), Bram van Polen (aanvoerder PEC Zwolle), wethouder Michiel van Willigen en Lianne Booijink, manager Ronald McDonald Huis Zwolle, je meer.

Wat kun je onderweg verwachten?

HomeSport Events start

Doe ook mee

homerun_waarom

Help als vrijwilliger

Vrijwilligers HomeSport Events Nijmegen 2019