%

Podcast

DOOR WEER EN WIND: DE PODCAST
gemaakt voor HomeSporters, door HomeSporters

In de podcast 'Door weer en wind' bespreken Youp Bimbergen en Ewout de Bruijn alle voorbereidingen op hun 24-uur durende fietstocht tijdens HomeSport Events. 500 kilometer fietsen, dag en nacht en door weer en wind. Om geld op te halen voor families met een ziek kind.

Door weer en wind de podcast

Inspirerende gastsprekers, zoals bekende topsporters, vertellen hoe je je voorbereid op zo'n topprestatie, individueel en als team. Families met ervaring in de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen vertellen waarom dicht bij je zieke kind zijn zo belangrijk is. Waarom is het geld dat wordt opgehaald tijdens HomeSport Events zo belangrijk?

In de podcast bereiden Youp en Ewout zich, samen met jou, voor op 29 en 30 juni 2024.

Luister de podcast

Aflevering 05 | Het verhaal van Charlie

In deze nieuwe podcast vertelt Miranda Noorlander, adjunct-directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds ,over een fietsende arts die langs de route werd aangemoedigd door een patiëntje. Verder gaan Youp en Ewout in gesprek met Islean, moeder van Colin, Connor en Charlie. Charlie is voor altijd twee. Islean geeft haar verdriet een plek door erover te schrijven op Instagram en daarmee inspireert heel veel anderen. 

Luister de vijfde aflevering

aflevering 04 | Steun vanuit Groningen én Nieuw-Zeeland

Ewout en Youp hebben teamgenoot Renske in de studio. Renske's vriendin Josine draait voor 500 kilometer fietsen haar hand niet om. Josine woont in Nieuw- Zeeland en vertelt over haar ervaringen met extreme afstanden. Dichterbij huis wordt hard gewerkt aan het inzamelen van honderdduizend euro voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Ondernemer Paul Papo uit Groningen is inmiddels ook bestuurslid bij Huis Groningen en dat drijft hem des te meer om zich in te zetten.

Luister de vierde aflevering

Aflevering 03 | Vera-linde: wandelen in de nacht is heel bijzonder

Vera-linde uit Emmen wandelde 120 kilometer is tijdens HomeWalk. Samen haar man Johan, familieleden en vrienden gaf ze de ziekte van haar dochter zo een plek. Ewout en Youp spreken Vera-linde over haar sportprestatie, maar ook over de tijd in het Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam. 

Luister de derde aflevering

Aflevering 02 | Merijn Zeeman heeft respect voor 500 kilometer fietsen

Paul Belmaekers doet voor de tiende keer mee aan HomeRide. Hij deelt zijn ervaringen en geeft tips voor het werven van sponsors voor een teamshirt. Sportief-directeur Merijn Zeeman van wielerploeg Visma-Lease-a-Bike vertelt over de voorbereidingen die nodig zijn voor zo'n lange fietstocht.

Luister de tweede aflevering

Aflevering 01 | Niet met een lege MaxiCosi naar huis

In de eerste aflevering van de podcast Door weer en wind maak je kennis met Youp en Ewout: twee vaders met een bijzonder verhaal. Beide verbleven ze in een Ronald McDonald Huis, om dichtbij hun kind in het ziekenhuis te kunnen zijn. Om iets terug te doen, stappen ze op de fiets tijdens HomeRide met team 'De Superhelden'. Daar vertellen ze je graag meer over. 

Luister de eerste aflevering

Inhoud

Door weer en wind de podcast is een initiatief van Ewout de Bruijn en Youp Bimbergen geproduceerd voor het Ronald McDonald Kinderfonds.