%

Wat is HomeSport Events?

HomeSport Events

Wat is HomeSport Events?

In het weekend van 24 en 25 juni 2023 is de twaalfde editie van HomeSport Events: de jaarlijkse, unieke sportuitdaging van het Ronald McDonald Kinderfonds. HomeSporters gaan samen honderden kilometers wielrennen, hardlopen of wandelen. Dag en nacht, door weer en wind, dwars door Nederland. Zo zamelen zij geld in voor ouders met een ziek kind.

HomeSport Events

Onvergetelijke teamprestatie

Welke uitdaging past bij jou? Met je team HomeSporters kies je wat bij jullie past: 500 kilometer wielrennen, 250 kilometer hardlopen of 120 kilometer wandelen. De organisatie stippelt uitdagende routes uit door heel Nederland. Onderweg passeer je verschillende Ronald McDonald Huizen. Binnen 24 uur leg je met jouw team deze route af. Dat betekent dag en nacht er vol voor gaan en blijven doorzetten. Een unieke, onvergetelijke uitdaging.

Ouders en hun zieke kind dicht bij elkaar

HomeSport Events wordt al twaalf jaar georganiseerd door het Ronald McDonald Kinderfonds. De opbrengst van HomeSport Events komt volledig ten goede aan de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Dankzij jullie inzet als HomeSporters vinden ouders, broertjes en zusjes daar een plek dicht bij het zieke kind.

HomeRide

HomeSport Events

Ga met jouw wielrenteam de uitdaging aan om 500 kilometer te fietsen. Als estafette, of als fullrider. Binnen 24 uur, dwars door Nederland. Samen maken jullie zo het verschil voor families met een ziek kind.

HomeRun

HomeSport Events

Samen 240 kilometer hardlopen binnen 24 uur. Dat is waar jullie voor gaan als HomeRun-team. Elke kilometer brengt jullie dichter bij jullie doel: overnachtingen realiseren voor families met een ziek kind.

HomeWalk

HomeSport Events

Binnen 24 uur samen 120 kilometer wandelen. Dwars door Nederland, door weer en wind. Jullie inspanningen in dit weekend brengen families met een ziek kind dicht bij elkaar.

HomeSport Events start

Samen in actie

Je vormt je HomeSport team met maximaal 10 sporters. Jullie wisselen elkaar af tijdens de routes. Daarnaast adviseren we minimaal twee begeleiders per team. Die sporten niet mee, en houden zich bezig met logistiek, fondsenwerving, PR en media of materialen. Zo is HomeSport Events een gezamenlijke uitdaging voor iedereen.

Goed verzorgd

HomeSport Events zorgt goed voor alle teams. Op de routes vind je checkpoints om uit te rusten, bij te tanken of je te laten masseren. Ook wordt daar voor extra energie gezorgd met avondeten, ontbijt, fruit en snacks. Onderweg word je aangemoedigd door betrokken vrijwilligers, muziek en juichende supporters.

Titel
Voorbereid aan de slag
Inhoud

HomeSport Events helpt jullie het hele jaar door met adviezen voor de fondsenwerving en met trainingschema’s. Tijdens het HomeSport Pre-Event ontmoeten deelnemers elkaar, en worden ook tips & tricks uitgewisseld.

HomeSport Events

Chris Kalkman

Inschrijven

De inschrijfkosten voor HomeSport Events zijn € 75 voor sporters en € 25 voor begeleiders. Daarvoor wordt de organisatie en verzorging onderweg geregeld. Elk team werft samen minimaal € 7.000 aan donaties voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen.

Zo zorgen jullie ervoor dat zieke en zorgintensieve kinderen hun familie altijd in de buurt hebben. Hebben jullie als team dit bedrag bij elkaar gebracht? Dan ontvangen jullie een startbewijs voor HomeSport Events 2023.

Schrijf je in

Startschot HomeSport Events

dagen
uren
minuten
seconden

 

uur samen sporten

 

deelnemende teams in 2022

 

opgehaald in 2022

Ga jij ook de uitdaging aan?

Ouders en hun zieke kind dicht bij elkaar. Dat is waarvoor je je inzet tijdens HomeSport Events. Samen honderden kilometers wielrennen, hardlopen of wandelen. Zo geef je voor ouders een plek dicht bij hun zieke kind. Voor die zo nodige kus of knuffel voor het slapengaan.

Ik doe mee!

Zij gingen je voor

Lars helpt zus Marit weer in het zadel

"In ons team vind je geen topsporters, maar gewone doorzetters die door het stof gaan voor het Kinderfonds. Zelfs in de nachtelijke regenbuien. Doorweekt maar voldaan haalden we in 2022 de finish.”

Familie Rommens

Deelnemers HomeRide

Het verhaal van Familie Rommens
In twee weken tijd een dochter gekregen en kwijtgeraakt

"Het gaat om de saamhorigheid die we ervaren, om de prachtige verhalen van mede-hardlopers die we onderweg tegenkomen, om de warmte van het evenement; we zijn een gezelligheidsteam. Alles is zo goed geregeld.''

Sanne

Moeder van Juliëtte & HomeRunner

Het verhaal van Sanne
Vijf vragen aan HomeSporter Jaap

“De sfeer was geweldig. Van de start tot de checkpoints onderweg en de finish. Mijn zoon Nils zit in een rolstoel. We hebben vakantie gevierd in de vakantiehuizen en dit is mijn manier om iets terug te doen voor al die fantastische vrijwilligers.''

HomeSporter Jaap

Deed mee aan HomeRide én HomeRun

Het verhaal van HomeSporter Jaap

Veelgestelde vragen

Over HomeSport Events
1. Wat is HomeSport Events?

Een unieke sportieve uitdaging aangaan én je samen sterk maken voor het goede doel: dat is HomeRide, HomeRun en HomeWalk, ook wel HomeSport Events. In teamverband sporten HomeSporters 24 uur lang. Met deze sponsortocht wordt geld ingezameld voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Teams zamelen geld in voor een zelfgekozen Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis. Met iedere kilometer die HomeSporters afleggen, verkleinen we de afstand tussen ouders en hun zieke kind. #keepingfamiliesclose

2. Wie kunnen er meedoen aan HomeSport Events?

Ben je een doorgewinterde sporter of moet je je eerste kilometers nog maken? Iedereen kan meedoen aan HomeSport Events. Het gaat erom dat je doorzettingsvermogen hebt én iets voor zieke kinderen en hun ouders wilt betekenen. Je sport met een zelfgekozen team in estafettevorm 24 uur. Dag en nacht, in weer en wind. Ook als je minder sportief bent, kun je meedoen aan HomeSport Events. Bijvoorbeeld als teambegeleider, materiaalhulp of vrijwilliger.

3. Uit hoeveel teamleden bestaat een team?

Een HomeSport Events team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 10 sporters, en een aantal begeleiders die niet meesporten.

Voor de veiligheid en de nodige support wordt er altijd in tweetallen gesport door wielrenners en wandelaars. Een hardloper wordt altijd begeleid door een begeleider op de fiets.

4. Wat zijn de rollen binnen een team?

Een HomeSport Events team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 10 sporters en een aantal begeleiders die niet meesporten. Elk team heeft een teamcaptain. Daarnaast kan een team ook aangevuld worden met een PR- en socialmediamanager, logistiek manager, fondsenwerver en/of een verzorger. Lees hier alles over de rollen binnen elk team.  

5. Wat kan ik verwachten aan ondersteuning vanuit de organisatie?

De organisatie zorgt voor praktische tips & tricks en handvatten, zodat jij je met je team maximaal kunt voorbereiden op het HomeSport Events weekend en voor die tijd het streefbedrag van € 7.000 kunt behalen. Denk hierbij aan downloadbestanden die beschikbaar komen zodra je als deelnemer bent ingeschreven. Bijvoorbeeld trainingsschema's, persbericht om lokale media te benaderen en logistieke en fondsenwervende tips.

HomeSport Events organiseert informatiebijeenkomsten en een Pre-Event om jullie optimaal voor te bereiden. Tot slot maak je op homesportevents.nl een teampagina en persoonlijke pagina aan, die je helpen bij acties en fondsenwerving.

6. Mag ik ook meedoen voor een specifiek Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis?

Jazeker. Als je loopt voor een specifiek Ronald McDonald Huis, Huiskamer of vakantiehuis komen jullie sponsorgelden volledig ten goede aan het door jouw gekozen Huis, Huiskamer of vakantiehuis.

7. Mag ik de volledige tocht sporten?

Als een deelnemer de volledige 500, 240 of 120 km wil afleggen, mag dat. We promoten dit echter niet. Zoveel kilometer sporten in 24 uur is een unieke prestatie die voor weinig mensen weggelegd zal zijn.

8. Wat zijn de kosten om deel te nemen aan HomeSport Events?

Per sporter bedragen de inschrijfkosten € 75. Hiermee worden organisatorische kosten zoals eten en drinken onderweg, de track&trace-apparaten en faciliteiten bekostigd. Begeleiders betalen € 25 per persoon als inschrijfgeld. Van iedere begeleider wordt gevraagd zich via de website bij zijn/haar team in te schrijven. 

Daarnaast dien je als team minimaal € 7.000 aan sponsorgeld op te halen, bestemd voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Tip: kijk ook eens bij de vragen/antwoorden onder het kopje 'fondsenwerving'.

9. Tot wanneer kan een team zich inschrijven?

Inschrijven voor HomeSport Events is mogelijk tot 1 mei 2023. Let op: zorg dat alle teamleden voor deze datum zijn aangemeld.