%

Wat is HomeSport Events?

HomeSport Events

Wat is HomeSport Events?

In het weekend van 24 en 25 juni 2023 is de twaalfde editie van HomeSport Events: de jaarlijkse, unieke sportuitdaging van het Ronald McDonald Kinderfonds. HomeSporters gaan samen honderden kilometers wielrennen, hardlopen of wandelen. Dag en nacht, door weer en wind, dwars door Nederland. Zo zamelen zij geld in voor ouders met een ziek kind.

HomeSport Events

Onvergetelijke teamprestatie

Welke uitdaging past bij jou? Met je team HomeSporters kies je wat bij jullie past: 500 kilometer wielrennen, 250 kilometer hardlopen of 120 kilometer wandelen. De organisatie stippelt uitdagende routes uit door heel Nederland. Onderweg passeer je verschillende Ronald McDonald Huizen. Binnen 24 uur leg je met jouw team deze route af. Dat betekent dag en nacht er vol voor gaan en blijven doorzetten. Een unieke, onvergetelijke uitdaging.

Ouders en hun zieke kind dicht bij elkaar

HomeSport Events wordt al twaalf jaar georganiseerd door het Ronald McDonald Kinderfonds. De opbrengst van HomeSport Events komt volledig ten goede aan de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Dankzij jullie inzet als HomeSporters vinden ouders, broertjes en zusjes daar een plek dicht bij het zieke kind.

HomeRide

HomeSport Events

Ga met jouw wielrenteam de uitdaging aan om 500 kilometer te fietsen. Als estafette, of als fullrider. Binnen 24 uur, dwars door Nederland. Samen maken jullie zo het verschil voor families met een ziek kind.

HomeRun

HomeSport Events

Samen 240 kilometer hardlopen binnen 24 uur. Dat is waar jullie voor gaan als HomeRun-team. Elke kilometer brengt jullie dichter bij jullie doel: overnachtingen realiseren voor families met een ziek kind.

HomeWalk

HomeSport Events

Binnen 24 uur samen 120 kilometer wandelen. Dwars door Nederland, door weer en wind. Jullie inspanningen in dit weekend brengen families met een ziek kind dicht bij elkaar.

HomeSport Events start

Samen in actie

Je vormt je HomeSport team met maximaal 10 sporters. Jullie wisselen elkaar af tijdens de routes. Daarnaast adviseren we minimaal twee begeleiders per team. Die sporten niet mee, en houden zich bezig met logistiek, fondsenwerving, PR en media of materialen. Zo is HomeSport Events een gezamenlijke uitdaging voor iedereen.

Goed verzorgd

HomeSport Events zorgt goed voor alle teams. Op de routes vind je checkpoints om uit te rusten, bij te tanken of je te laten masseren. Ook wordt daar voor extra energie gezorgd met avondeten, ontbijt, fruit en snacks. Onderweg word je aangemoedigd door betrokken vrijwilligers, muziek en juichende supporters.

Titel
Voorbereid aan de slag
Inhoud

HomeSport Events helpt jullie het hele jaar door met adviezen voor de fondsenwerving en met trainingschema’s. Tijdens het HomeSport Pre-Event ontmoeten deelnemers elkaar, en worden ook tips & tricks uitgewisseld.

HomeSport Events

Chris Kalkman

Inschrijven

De inschrijfkosten voor HomeSport Events zijn € 75 voor sporters en € 25 voor begeleiders. Daarvoor wordt de organisatie en verzorging onderweg geregeld. Elk team werft samen minimaal € 7.000 aan donaties voor de Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen.

Zo zorgen jullie ervoor dat zieke en zorgintensieve kinderen hun familie altijd in de buurt hebben. Hebben jullie als team dit bedrag bij elkaar gebracht? Dan ontvangen jullie een startbewijs voor HomeSport Events 2023.

Schrijf je in

 

uur samen sporten

 

deelnemende teams in 2022

 

opgehaald in 2022

Ga jij ook de uitdaging aan?

Ouders en hun zieke kind dicht bij elkaar. Dat is waarvoor je je inzet tijdens HomeSport Events. Samen honderden kilometers wielrennen, hardlopen of wandelen. Zo geef je voor ouders een plek dicht bij hun zieke kind. Voor die zo nodige kus of knuffel voor het slapengaan.

Ik doe mee!

Zij gingen je voor

Lars helpt zus Marit weer in het zadel

"In ons team vind je geen topsporters, maar gewone doorzetters die door het stof gaan voor het Kinderfonds. Zelfs in de nachtelijke regenbuien. Doorweekt maar voldaan haalden we in 2022 de finish.”

Familie Rommens

Deelnemers HomeRide

Het verhaal van Familie Rommens
In twee weken tijd een dochter gekregen en kwijtgeraakt

"Het gaat om de saamhorigheid die we ervaren, om de prachtige verhalen van mede-hardlopers die we onderweg tegenkomen, om de warmte van het evenement; we zijn een gezelligheidsteam. Alles is zo goed geregeld.''

Sanne

Moeder van Juliëtte & HomeRunner

Het verhaal van Sanne
Vijf vragen aan HomeSporter Jaap

“De sfeer was geweldig. Van de start tot de checkpoints onderweg en de finish. Mijn zoon Nils zit in een rolstoel. We hebben vakantie gevierd in de vakantiehuizen en dit is mijn manier om iets terug te doen voor al die fantastische vrijwilligers.''

HomeSporter Jaap

Deed mee aan HomeRide én HomeRun

Het verhaal van HomeSporter Jaap