247-round action2 family bed blokken calendar chevron-right-blue cup daynight zon-maan EnvelopeSimple euro facebook family family Combined Shape flipflops gaming gift-together geef-samen kado group group vrijwilliger hands heart hearts-2 bike run home-walk Fill 1 houses huiskamer map Path nachtzoen open %% projects Download QR-code rolstoel Fill 1 Combined Shape siblings Combined Shape sofa star star teddy time time train twitter Combined Shape washing-machine whatsapp youtube

Deel dit bericht

Startsignaal voor 24-uurse sportuitdaging HomeSport Events 2023 klinkt in Zwolle

Honderden sportievelingen vertrekken in het laatste weekend van juni 2023 vanuit Zwolle voor de 24-uurse sportuitdaging HomeSport Events. Wielrennend, hardlopend en wandelend leggen zij in één weekend honderden kilometers af. Zo zamelen zij geld in voor de Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen van het Ronald McDonald Kinderfonds.

HomeSport Events 2022

Na Den Haag, Utrecht en Rotterdam zal het startschot van de twaalfde editie van HomeSport Events klinken bij het MAC3PARK stadion. Michiel van Willigen, wethouder Sport, is enthousiast over deze twaalfde editie van het Ronald McDonald Kinderfonds evenement: “Wij kijken er naar uit om HomeSport Events te verwelkomen. Deze 24-uurse sportieve uitdaging van het Ronald McDonald Kinderfonds staat voor saamhorigheid en gastvrijheid, en past daarom perfect bij Zwolle. Wij zijn er trots op om zo bij te dragen aan het dicht bij elkaar brengen van families met een ziek kind.”

Voor ouders met een ziek kind

Vanaf het stadion van PEC Zwolle vertrekken de deelnemers van HomeSport Events om dwars door Nederland 500 kilometer te wielrennen (HomeRide), 240 kilometer te hardlopen (HomeRun) of 120 kilometer te wandelen (HomeWalk). Daarbij passeren zij diverse Ronald McDonald Huizen, om hartje Zwolle te finishen. Diverse organisaties, waaronder het Deltion College, zorgen voor een warm onthaal. Afgelopen jaar hebben de teams dankzij al deze inspanningen gezamenlijk een indrukwekkend bedrag van ruim 1,1 miljoen euro opgehaald.

Een van de teams die dit jaar meedoet is ‘Run for Rotterdam’. Teamleden Cecile en haar vrouw Brenda: “17 weken lang verbleven wij in Ronald McDonald Huis Sophia Rotterdam, nadat onze dochter na slechts 25 weken werd geboren. Het Huis was als een thuis voor ons, terwijl onze dochter in het ziekenhuis lag. Nu kunnen wij iets terugdoen voor het Huis, en iets betekenen voor alle andere ouders met een ziek kind.”

Keeping families close

De voorbereidingen voor het evenement zijn inmiddels in volle gang. Renate Westerlaken-Loos, directeur van het Ronald McDonald Kinderfonds: ‘Wij waarderen de gastvrijheid van Zwolle en het stadion van PEC Zwolle zeer, en kijken er naar uit om dit jaar een recordaantal teams te verwelkomen voor dit prachtige evenement waar elke deelnemer 24 uur een topprestatie levert. De overnachtingen die zij samen mogelijk maken zijn zo waardevol voor families met een ziek of zorgintensief kind.”

Doe ook mee