%

Deel dit verhaal

"24 uur lang wandelen is het minste wat we kunnen doen"

Sinds vijf jaar werkt Jessica als vrijwilliger in Ronald McDonald Huis Den Haag. Als geen ander weet ze, dat de Huizen niet zouden bestaan zonder sponsoren en donateurs. Ze zette de vraag uit in haar omgeving en begon haar eigen HomeWalk team. “Dit is het minste dat we kunnen doen.” Samen gaan ze de uitdaging aan tijdens HomeSport Events op 24 en 25 juni 2023.

Ladies for Charity

Jessica wilde zich op een andere manier inzetten voor Huis Den Haag. Op het moment dat Huis Den Haag de eerste HomeSport Events flyers binnen kreeg, was Jessica's interesse gelijk gewekt. “Ik dacht: ‘Ik neem gewoon wat foldertjes mee voor in de sportschool’”, vertelt ze. Ze postte ook een oproep op Facebook en al snel stroomden de aanmeldingen binnen. Eén van die vrouwen was Nancy: “Eigenlijk kennen we elkaar alleen van een paar uurtjes sporten in de week”, vertelt Nancy. “Normaal gesproken hebben we het over koetjes en kalfjes, maar nu gaan we met z’n allen voor hetzelfde doel en leer je elkaar nóg beter kennen.”

“Wij gaan dit gewoon doen”

Naast Jessica heeft niemand uit het team ervaring met verblijven in een Ronald McDonald Huis. “Je hoort er verhalen over en het komt langs op de televisie”, vertelt Nancy. “Nu weten we: het is echt niet vanzelfsprekend dat je een gezond kind hebt.” Al snel hadden alle de tien vrouwen hetzelfde idee: ‘Wij gaan dit gewoon doen’, aldus Nancy. “Wat is nou 24 uur lopen? Dit is het minste dat we kunnen doen. Natuurlijk zullen we pittige momenten voorbijkomen, maar met elkaar beleven we de grootse lol.”

Ladies for Charity

Volop in actie

Van een grote kerstloterij en een georganiseerde bootcamp tot een supportfilmpje van cabaretier Richard Groenendijk. De dames doen er alles aan om actie te voeren en geld op te halen. Ook op de sportschool wordt volop meegedacht om het team klaar te stomen. “Onze trainer heeft zich ook aangemeld als begeleider.”

Aan naamsbekendheid wordt ook volop gedacht. Van de Zoetermeerse radio tot aan meedoen met Lightwalk Scheveningen en de vrijmarkt op Koningsdag. Ze doen er alles aan om hun startbedrag van 7000 euro bij elkaar te halen. De opbrengst van team Ladies for Charity gaat naar het Ronald McDonald Huis Den Haag en Huiskamer Delft. “We kunnen niet wachten totdat we mogen.”

 

Doe ook mee!

Volgend jaar ook meedoen aan deze sportieve uitdaging? Ga de uitdaging aan op 24 en 25 juni 2023. Allemaal voor dat ene doel: families en hun zieke kind dicht bij elkaar brengen in Ronald McDonald Huizen, Huiskamers en vakantiehuizen. Zien we je dan?

Schrijf je in

Liever eerst meer te weten komen over HomeSport Events? Kom dan naar het digitale 'Ontmoet HomeSport Events' op 12 januari van 19.30-20.30 uur. Kom alles te weten over het event en stel je vragen. 

Aanmelden Ontmoet HomeSport Events